vineri, 1 februarie 2013

Biroul de sprijin pentru romanii din Germania catre Primul ministru al Romaniei



Stimate Domnule Prim-ministru,

Vă scriu din Germania în calitate atât de român originar din Voineştii Covasnei cât şi de director al BSRPG (Biroul de sprijin pentru românii de pretutindeni din Germania), în primul rînd pentru a Vă reaminti că de 23 de ani România este singura ţară europeană în care membri ai naţionalităţii covârşitor majoritare sunt discriminaţi şi umiliţi, în inima ţării, de către o etnie minoritară, cu complicitatea guvernanţilor. Se pare că şi guvernul actual are de gând să continuie această tradiţie stupid-contraproductivă şi degradantă.
Mă refer la recentele scandaluri iscate de ameninţarea nord-irlandizării României şi prin solicitarea oficială de a încălca legile ţării, venite din partea unor reprezentanţi de frunte ai UDMR (Borboly Csaba şi Tamàs Sàndor). Probleme pe care guvernul găseşte de cuviinţă să le rezolve extrăgându-l din funcţia de prefect pe Domnul Codrin Munteanu, cel care s-a distins prin atitudinea fermă şi ireproşabilă de apărător al legii şi interesului naţional. Cum altfel poate fi percepută această soluţie, decât cedare iresponsabilă în faţa arhicunoscutei sfidări antiromâneşti, expresie a mentalităţii hegemoniste şi segregaţioniste maghiare?
Am trimis personal în urmă cu mai mult de 2 ani, atât partidului D-voastră cât şi celorlalte partide româneşti parlamentare, cărţi cu documente edificatoare în privinţa mentalităţii maghiare şi a planurilor budapestane de redobândire a hegemoniei în Bazinul Carpatic, care implică destrămarea statului român. Din păcate, constat că asemenea documente nu-i interesează pe politicienii români.
Mă văd nevoit să Vă reamintesc şi faptul, pe care-l ştiţi desigur foarte bine, că lipsa de demnitate se plăteşte întotdeauna prin pierderea credibilităţii şi prin dispreţ.
Fără o politică intransingentă de aplicare a legii, întreaga ţară şi nu doar românii din Cohara vor suporta tot mai multe răbufniri ale urii secesionist - revanşarzilor maghiari.
În al doilea rând, Domnule Prim-ministru, Vă rog să răspundeţi neîntârziat şi cât se poate de clar celor care au întocmit raportul pe Justiţie referitor la România, subliniind neprofesionalismul, lipsa informaţiei corecte, absenţa oricărei menţiuni despre „revoluţia purificatoare” a judecătorilor români, aspectul vădit tendenţios şi uneori penibil prin recomandări referitoare la libertatea presei.
Aşteptăm de la Domnia Voastră o atitudine demnă de o Românie egală în drepturi cu ţările EU şi nicidecum vasală, aşa cum a fost percepută chiar de mulţi români, până acum. O Românie capabilă să spună celor care greşesc, indiferent de poziţia lor în organismele de la Bruxelles, adevărul.
Un adevăr întreg, fără menajamente onctuoase, impune respect şi conturează un profil care Vă va ajuta în cariera, sperăm fructuoasă, de politician.
Îndrăzniţi pentru că viitorul e destinat prioritar celor curajoşi. Românii de pretutindeni, şi nu în ultimul rând cei din ţară, Vă vor fi alături şi veţi fi puternic. Imuabil întru libertatea şi dreptatea tuturor romănilor.
Sunteţi tânăr şi  puteţi scrie o pagină de istorie care să dureze.
Redaţi-ne credinţa într-o Românie demnă, curată, frumoasă, prin tot ceea ce întreprindeţi, şi binecuvâtat veţi fi şi neuitat în renaşterea noastră. Atunci, odată cu dispariţia sechelelor comunist-securiste, ne vom putea întoarce şi noi, nenumăraţii fii rătăcitori, acasă.

Cu speranţă,   
Gheorghe Olteanu

31.01.2013
         

37 de comentarii:

  1. O SA VA SUSTINA HAHALERELE DE CORNELIU VADIM TUDOR SI MIRCEA DOGARU, CA DOAR NU II PASA DE CAMARAZII CU PENSII TAIATE SI CARE NU SUNT PUTINI TOCMAI DE CALAII NEAMULUI ROMANESC, TRAIAN BASESCU SI VICTOR PONTA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule las, fricos,needucat (pentru ca jignesti fara sa iti dezvalui identitatea)iti este teama ca pe langa SCMD si Mircea Dogaru incep sa se adune romanii adevarati?

      Ștergere
  2. Dumneavostra le traiti de acolo ,noi le traim de aici si se pare ca cine trebuie se face ca nu vede .Greseala tuturor celor care au fost la guvernare a fost ca ia bagat prea mult in seama ,dindu-le pe mina diverse ministere si au cedat santajului lor in baza unor procente nenorocite .Toate guvernarile au depins de iei ,obtinind prin santaj tot ce si-au propus si poate o ultima dorinta neindeplinita pina acum autonomie teritoriala .Nu vedeti ca si actualul premier se face ca nu vede tot ce se intinpla in cele doua judete ,ba mai mult ii dorea la guvernare noroc cu antonescu ca le-a dat cu flit .Asa cum au spus chiar iei aplica politica pasilor marunti ,citeam de curind intr-un ziar ca la o scoala, magharii au wc. separate de romanii unde am ajuns si atunci de ce sintem umiliti si de cine? Nu asteptati prea multe de la actualul guvern ca inca mai conteaza pe iei la o eventuala rupere a coalitiei ,stau la pinda .Cu respect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca o completare, daca mi-e prmis. De ce i-ar pasa unui politician? El este acolo pentru a se "ingrasa", iar daca se ajunge la conflicte major, nu mor politicieni, ci militari, politisti, localnici...

      Ștergere
  3. DOGARU A TERMINAT , IERI DISCUTIILE FRUCTOASE CU FMI , SI ACUMA A VENIT RANDUL ALTOR MARI PROBLEME CU CARE SA SE OCUPE PE PRINCIPIUL : "FOAIE VERDE FLORI S'UN BAT , DACA NU AI TREABA , FA-TI". CRED CA TREBUIE SA URMEZE UN CONTROL LA PSIHIATRU, NEAPARAT.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai degraba tu tre sa te duci la BALAMUC!
      Pe aici n-ai ce cauta, sunt lucruri pe care nu le intelegi ...
      Trebuie sa ai o bruma de cultura si de civilizatie, sa pricepi!...
      Mars, potaie!

      Ștergere
  4. STIMATE DOMN SEF AL BS...
    CEI MAI MARI CRIMINALI DIN ISTORIA ROMANIEI MODERNE , SUNT TRAIAN BASESCU, EMIL BOC, VICTOR PONTA, ION ILIESCU , VASILE BLAGA , ADRIAN NASTASE ETC. EI SUNT VIOLATORII NEAMULUI ROMANESC, UNGUROII DOAR PROFITA DE ACESTE LEPADATURI CRIMINALE. PE VREMEA LUI NICOLAE CEAUSESCU NU CANTAU UNGUROII SI NU FACEAU CE FAC ACUMA. NE DEVIATI SI NE MANIPULATI.
    ROMANII GUVERNANTI TRADATORI DE TARA SUNT DE VINA . NIMENI ALTCINEVA.ASTIA MERITA INCINERATI DE VII , ALDE BASESCU, BOC, VIDEANU, STOLOJAN, MONICA MENGELE MACOVEI&Co.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perfect adevarat numai ca pe vremea lui ciuruitu nu misca niciun bozgar in front.Lepadaturile astea de huni barbari care nu au istorie deloc. Iata ce-fost pe vremuri aceasta ungarie:
      AUSTRO-UNGARIA, monarhie dualistă condusă de împăratul Austriei (concomitent și rege al Ungariei), creată în 1867, în urma înțelegerii dintre cercurile conducătoare din Austria și Ungaria. S-a destrămat în 1918, în condițiile înfrîngerii suferite în primul război mondial și ale avîntului mișcării de eliberare națională a popoarelor subjugate, care au dus la formarea statelor naționale Austria, Ungaria și Cehoslovacia; o parte a terit. anexate de fostul Imp. Austro-Ungar s-au unit cu Polonia, Italia, Iugoslavia și România.
      Acesti salbatici se pare ca vine din tinuturile mongolice din nordul chinei unde clima si tinutul nu avea ce sa le ofere sa le potoleasca foamea, devenind nomazi si ajungand in tinuturile din campia panonica. Iata ce gasim referitor la obarsia lor, se pare:

      JUNGARIA (JUNGGAR PENDI), depresiune în NV Chinei, înconjurată de munții Tian Shan, Alatau și Altaiul Mongol; c. 700 mii km2. Alt.: 300-800 m. În centrul ei se află mari suprafețe acoperite cu nisip (dune și barcane). Climă temperat continentală uscată (variații mari de temperatură); precipitații scăzute 100-200 mm/an. Vegetație de stepă. Lacuri sărate. Culturi irigate de porumb, grâu, bumbac, gaolean. Mari exploatări de petrol (Karamay). Te prinde mirarea de ce s-au pripasit prin aceste tinuturi europene?. Iata de ce, foamea din gatul lor, niste barbari.
      Va recomand sa cititi Teroarea hortysto-fascista in nord vestul Romaniei , o lucrare care aparut in anul 1985 sub nea nicu, lucrare care a facut ca nici un bozgarel si nici guvernul maghiar sa faca ciocul mare . Va recomand sa o cititi sa vedeti ce au facut canaliile in romania cu populatia ardeleana. Mama este din ardeal si mia confiramat fradelegile facute vazand cu ochii ei atrocitatile, fiind copila pe vremea aia.Merita sa fie arsi de vii.

      Ștergere
  5. Cunosc bine situatia romanilor care traiesc in cele doua judete si mai ales a celor care nu cunosc limba maghiara sint marginalizati in tara lor .In toate institutiile statului cu mici esceptii se vorbeste numai maghiara si sint ocupate suta la suta de cetatenii maghiarii .Ba mai mult alaturi de steagurile romanesti care arata ca vai de mama lor (rupte) stau arborate steagurile secuiesti care in ungaria sint interzise arborarea lor ,la noi se poate .Si atunci cine sa faca dreptate nu mai avem din pacate un Tepes , un M.Viteazu .Noi cedam autonomie teritoriala pe procente 6% cit au obtinut in alegerii .

    RăspundețiȘtergere
  6. Din pacate nici diaspora nu face nimic in acest sens ,fiecare cu necazurile lor au plecat din tara si nu stiu cum sa denigreze mai mult pe cei ramasi acasa ,Noroc ca ne mai pricem si noi la cite ceva un viol ,un omor ,un furt de tablouri erc. de se mai vorbeste cite ceva despre noi

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa va fie rusine la toti cei 5 (exclus cel de la ORA 08 38) postaci anteriori,v-a luat dumnezeu mintile,s-au sunteti niste ignoranti notorii (ca sa nu spun analfabeti) Pai, voi nu intelegeti babuinilor ce problema foarte grava ridica acest adevarat patriot (ca daca n-ar fi si-ar vedea de viata lui in Germania). Pe voi Ha,Ha,Ha,va intereseaza sa va balaciti permanent in mocirla voastra .TARA ARDE si voi va "razboiti cu criminalul Ponta (cat de gunoi poti sa fii),cu terminatul Dogaru (ce cretin poti sa fii),cu hahalera de Vadim(ce lipsit de cultura poti safii)",cu nepasatorii plecati afara, da ,voi,faceti ceva,decat injurati pe calculator (ca nici la miting nu binevoiti sa veniti). Domnilor (ma adresez celor care au mai ramas,inca,domni) haideti sa initiem,sa realizam si sa impunem un curent,o atitudine,fie mitinguri in toata tara,fie o adeziune scrisa centralizata ,care la nivel national sa forteze guvernul sa ia masurile constitutionale si legale,pana nu este prea tarziu. Gh. stanciu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  8. USL=PDL=aceeasi mizerie!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E firesc sa fie asa. Dupa "redistribirea" fruntasilor PDL ni s-a demonstrat inca odata (prima data a fost cu demiterea chiorului)cate parale face votul nostru. In plus au inceput sa prinda 'glas'. Dupa alegeri nu imi imaginam ca o sa mai aud de prichindelul BOC si gasca, raspanditi prin fel de fel de functii.

      Ștergere
    2. Asta cu USL=PDL sa i-o spui ma-tii! FURTUL este diferit de NERESTITUIRE. Pentru furt se taie ghearele. Dincolo mai astept, insa cel mult pot sa-i injur.

      Ștergere
    3. Este sloganul lui Rinciog: PSD=USL=ACEASI MIZERIE, pecare-l posteaza sub ANONIM

      Ștergere
  9. Bietii copii....Ce sa-nvete,ma,de la ai mari?
    Marin Sorescu

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa ma lase in pace toti acestia plecati din tara care imi dau acum lectii de comportament.Dogaru daca nu vrea sa renunte la existenta sindicatului ,trebuie sa inteleaga ca trebuie sa rupa pisica si sa treaca de la vorbe la fapte ,in caz contrar trecem la revolutionari.Revolutionarii si-au redobandit drepturile.

    RăspundețiȘtergere
  11. DOGARU TREBUIE SCOS IN STRADA DE CATRE MILITARII DEZAMAGITI DE VORBA COMUNISTA. PANA ACUM TIPA CA SA IESIM LA REVOLUTIE, ACUM TACE MALC; I-O FI PROMIS USL UN POST MARE, CA LUI MITREA IN ANII TRECUTI

    RăspundețiȘtergere
  12. A ajuns sa ne fie scarba ce vedem si auzim zi de zi in aceasta tara: o presa aservita plina de mahalagisme, o televiziune de stat aidoma, cea privata dupa senzational si profituri reclame peste reclame, cururi goale,etc,crime violuri spargeri , o lume nebuna. Administratie corupta si mituita,scoli inexistente si diplome si doctorate plagiate, pe multi bani si pe trafic de influenta.Spitale desfintate insalubre, fara specialisti si personal auxiliar insuficient, lipsa medicamente ,prosta alimentatie si diagnostice false bani ca mita cu duiumul. Justitie corupta influentata de la centru ,dosare comandate,interceptari neautorizate, condamnari suspecte si oameni nevinovati in puscarii.Cei care lucreaza cu legea sunt si cei care o ocolesc.Parlamentari avand strecurati in randul lor pe cei certati cu legea, profitori, delatori, neprofesionisti,tambalagii si guristi in ale muzicii, oameni fara cultura si demnitate, multi neica nimeni, erijati in cei ce le pasa de tara si neam.Senatori spagari,cu afaceri in trusturi si corporatii sau in comitete de administratie ale statului, infleunti, cu conturi babane si care nu ar rata nici cea mai mica afacere. Un presedinte dupa cum l-ati vazut si simtit pe piele dvstra, nu sunt cuvinte in vocabular sa-l poti caracteriza. Rusinea europei si a lumii intregi, ca atitudine si reprezentare. O societate nebuna care nu stie incotro e drumul, nu se gaseste nimeni sa ia haturile in mana si sa indrepte situatia, de fapt nici nu se doreste, nici din interior dar nici de afara. Aceste lucruri prevestesc timpuri grele care vor antrena miscari de mase fiindca foamea da curaj si nu e departe momentul de a aparea scanteia. Nemultumiti se vor alia cu cei carora le este foame, profitorii de situatie pun si ei umarul,cei vinovati vor fugi, autoritatile se asociaza ca fiind si ele nemultumite. Nu este deloc un scenariu mi -a zis astea un om de rand si fara prea multa scoala, era in varsta, a zis ca astfel de timpuri ca astea le-a mai prins si nu a fost bine deloc.

    RăspundețiȘtergere
  13. cel putin Dusa nu ne poarta cu vorba ca Dogaru....nici nu mai stii ce sa crezi....! am crezut in Dogaru dar se vede treaba ca suntem naivi....hm!se poarta suspect! as vrea sa gresesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. ROMANI DIN DIASPORA SI DIN TARA!
    Nu trebuie sa luati in seama aceasta formatiune speciala de derbedei, platiti din bani publici, care au ca misiune sa imprastie dejectii pe blogurile SCMD si CNSC, pentru a crea o imagine proasta, respectiv pentru a denigra pe adevaratii sindicalisti militari si pentru a duce in derizoriu miscarea sindicala si, mai ales, FORTA A TREIA.

    RăspundețiȘtergere
  15. Care FORTA A TREIA,agentii electorali,aplaudacii si raspandacii U.S.L.care dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta ne-au dat TEAPA cu O.U.G.promise pentru cei care au fost FURATI din PENSIILE OBTINUTE LEGAL?BOC ne-a furat 5 luni,PONTA din luna iunie 2012 de cand sunt la guvernare pana in prezent DECI?

    RăspundețiȘtergere
  16. Ati indrodus cenzura si in articolele publicate pe situl SCMD ,noi chiar nu mai avem voie sa comentam sau trebuie sa dati numai ce va convine si unde sinteti laudati . Vad ca domnul Rinciog numai de asta se ocupa sa trieze comentariile favorabile si sa le afiseze pe site ,restul unde ne afisam nemultumirea fata de cei ce conduc sindicatul nu sint luate in seama .Rusine sa va fie ,credeam ca reprezentati cadrele militare care sint in pragul disperari si care au crezut ca in sindicat gasesc un ajutor ,nu ati facut alt ceva decit sa ne dezamagiti sau a fost o rampa de lansare in politica pentru unii dintre voi. Nu ati fi ultimi care ne dezamagiti si care introduceti cenzura in demersurile noastre fiind demersuri de bun simt .Sint si demersuri calomnioase dar si ele fac parte din gindirea unor oamenii si de cei sapte ani de acasa cu care unii dintre noi sintem inzestrati .Domnilor cu cenzura nu faceti nimic pierdeti mult teren si odata cu el si increderea unor oamenii sa nu zic cotizantii care au crezut in ceva .PACAT>

    RăspundețiȘtergere
  17. Poti sa-mi iei orice pe lume......dar sa nu-mi luati pensiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......pensiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....ca atunci ma supar ....ma supaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr si ma fac foc si paraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai voce nebunaticule, deja m-ai impresionat, unde canti in pasaj la metrou sau la gara de nord, unde ti-e palaria sa-ti arunc si eu o moneda de 50 de bani.

      Ștergere
  18. Propunerea celor de la Pitesti este halucinanta. Cu alte cuvinte, toate pensioarele mioarele sa revina la cuantumul din dec 2010, cuantum favorabil baietilor destepti si descurcareti si pe care noua lege i-a adus cu picioarele pe pamant. Atentie mare, haladitilor ! Legile nu pot fi interpretate de fiecare dupa cum vrea muschiul sau si schimbate precum ciorapii ori chiloteii de dama.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Citez din cuvintarea tovarasului col(r).VICTOR POPESCU mare sef(sic) de sindicat la Pitesti si autor al unor articole demne de ,, Gazeta de perete" a Orgz.UTC pe companie.

      ,,STATUL SA ASIGURE LOCURI DE MUNCA SIGURE SI BINE PLATITE"!!?

      In urma acestei cuvintari ,dealtfel publicata si pe situl SCMD-ului, eu unul am zis ca nu mai am ce cauta la vreo intilnire prezidata de TOV. col.

      L.Salajan

      Ștergere
    2. Acum sa stam drepti si sa judecam drept...statul asigura el locuri de munca sigure si foarte bine platite dar nu pentru oricine......o diva de la tvr 1 incasa 1 milion de euroi anual....altii de la companiile de stat , mai modesti desigur dar tot incaseaza si ei sute de mii de euroi anual.....etc asa incat tovarase colonel...statul asigura ceea ce ceri domnia ta....dar nu pentru sindicalisti

      Ștergere
  19. Stiati ca unii salariati de la companii de stat( efectiv care cam stau ca de lucru nu prea au) incaseaza si pensii grase si laptoase si salarii frumusele trase prin mai multe inele ? (companiile respective au regim special pentru speciali ! nu pentru trepadusi care se gudura pe la usi) ghici ghicitoarea mea......despre cine o hi vorba ceea?

    RăspundețiȘtergere
  20. Pentru pupincuristi si profitori care impart cascavalul in jumate

    RăspundețiȘtergere
  21. Ponta si-a dat in petec ieri dimineata, a zis ca suntem un ,,popor de masochisti."

    RăspundețiȘtergere
  22. Ce mai conteaza?!. Rame suntem, ciupalaci, masa amorfa,gaozari,etc. Uite ca s-a aliniat si el fostei puteri. Se spune ca tiganul cand ajunge imparat pe ta-su il spanzura.

    RăspundețiȘtergere
  23. Si punctul de vedere al avocatului poporului este ciudat . Cum adica, desfiintarea pensiilor smecherite e ilegala? Deci smecherii si becherii sa profite iar papagalii care au fost corecti sa stea linistiti in bancile lor la locurile lor?

    RăspundețiȘtergere
  24. Militari , militati pentru drepturile voastre in mod pasnic, civilizat ! Caci voi ati infruntat gerurile si ploile cand s-a construit Transfagarasanul, o bijuterie ! Voi ati infruntat tot soiul de pericole cand ati participat la inundatii, cutremure, construirea metroului, canalului Dunare-Marea Neagra .Voi ati instruit si ati pregatit pentru apararea tari multe generatii de tineri si erati pregatiti sa va dati viata pentru tara. Iar pentru ceea ce s-a intamplat in dec 1989 nu este vinovata marea masa a armatei care a trecut singura, fara ordin , de partea manifestantilor. Vinovati sunt acei generali si comandanti bicisnici care au ordonat trupelor foc cu munitie de razboi, ascultand ordinele date de un dement.

    RăspundețiȘtergere
  25. Politrucul a invins ! Pensiile vor fi impozitate cu 50 % Slava si glorie sindicatului ! Iar potrivit chitestenilor toate pensiile vor reveni la valoarea din dec 2010 sa castige totusi cei cu pensii smecherite ! LA PENSII SMECHERITE INAINTE MARS ! LA SMECHERII SI SMENUIELI INAINTE MARS! CA INAINTE ERA MAI BINE !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SMECHERIE, SMECHERIE ! CAT DE DRAGA-MI ESTI TU MIE ! MIE SI LUI NEA ILIE ! DE LA SCULARIE ! Si iar verde solzi de peste In Chitesi multi smecheri este !

      Ștergere