miercuri, 22 mai 2013

Fiţi atenţi la diversiuni!...

Boala unor lideri, fie ei de partid, fie de alte grupări sociale, este egoismul... Şi cu cât e mai sus  poziţia unui asemenea lider, cu atât mai mare este egoismul şi ambiţia, afirmă, pe bună dreptate, dna Maria Popescu. La fel, şi invidia şi făţărnicia, nemaivorbind de minciună, ce se află în vârful piramidei – am adăuga noi.
 
Am primit prin poșta electronică de la un prieten de-al meu niște “documente” noi-vechi…, care discrediteză unele personalități ale vieții cultural și social-politice ale meleagului nostru. Noi, fiindcă le-am primit acum, dar vechi, de aceea că ne sunt cunoscute de ani de zile, de pe când începuse campania de discreditare a membrilor primului Parlament, mai ales a scriitorilor.  De această dată (ultima oară au fost expediate de Ilie Bratu și Florin Cârlan anul trecut) documentele cu pricina au fost preluate de pe blogul lui Victor Roncea. Nu știu, dacă prietenul meu a mai trimis cuiva această scrisoare, dar la început mă întreabă pe mine ori sieși pune întrebarea:  Adevăr sau diversiune –informați​e preluată prin "intermedi​ari" de pe blogul lui Victor Roncea? 
     După părerea mea, a început un nou atac asupra unor figuri-cheie din politica națională din România Mică. Gândiți-vă: haosul din organele de conducere a RM - provocat; atac asupra unicului partid de dreapta din Parlament... Scopul? E clar- stoparea procesului de integrare în Europa și schimbarea vectorului politic- aderarea la uniunea euro-asiatică (Neo-URSS). Pentru aceasta trebuie dușmanii noștri merg la lupta decisivă, folosind toate metodele și mijloacele, inclusiv discreditarea și umilința, minciuna...,dar le cunoașteți bine și D-voastră. Dușmanii se pregătesc de alegeri anticipate și le este frică de personalităţi ca N. Dabija, I. Hadârcă, M.Ghimpu, D. Chirtoacă, V. Pavlicenco, An. Petrencu și alţi, ale căror nume sunt invocate în “operele” primite.
      Această campanie nu a început acum, zilele acestea. Dacă citiți cu atenție, observați, că sunt articole vechi, de pe timpul lui Iu... și ceva mai târzior. Noi le cunoaștem.               Am scris într-un articol recent, că se începe o nouă etapă a înlăturării persoanelor ce merită toată stima și onoarea pentru faptele lor demne în lupta pentru eliberarea națională și mișcarea unionistă. Îmi pare nespus de rău că în atacul asupra acestor personalități sunt implicați acei, care ar fi de dorit să-i susțină, ca I. Bratu, Fl.Cârlan, V. Roncea ș.a. Care este interesul lor? De ce nu recurg la discuții directe cu persoanele pe care le ponegresc prin publicarea unor DOCUMENTE fabricate, poate de însăși KGB..., că noi știm: KGB-ul la așa ceva se pricepe de minune. Mâine poate să prezinte în mass media și vreo rugăciune de-a poetului Grigore Vieru ori a lui Valeriu Gafencu (fie-le țărâna ușoară) închinată lui Lenin... O s-o credeți și pe asta?!
     Trebuie să fim atenți. Omul se judecă după fapte... Da, au fost membri ai partidului comunist și multe dintre persoanele pe care eu i-am numit mai sus și pe care azi îi onorez. Au fost comuniști de nevoie, dar care au contribuit mult la distrugerea partidului. Vreau cu această ocazie să numesc unul, care merită maxima stimă și preţuire a tuturor românilor: poetul Gheorghe Cutasevici. (Pentru a vă edifica asupra acestui nume, asupra acestei personalităţi, citiți, vă rog, cartea PATRIA ETERNĂ, de Gh.Cutasevici. Chişinău, Ed. LABIRINT, 2008).
      Pentru volumul HORA LUMINII în anul 1980 a fost concediat brutal din serviciu (lucra redactor la o editură din capitala basarabeană) și lăsat pe drumuri, exclus din partid și din Uniunea Jurnaliștilor, interzicându-i-se de a mai publica sau edita... Vă dau exemplu doar o poezie - "Iată Patria, etern cuvânt", ce conține, în acrostih, inițialele titlurilor celorlalte poezii din poem, formând pe verticală cuvântul ROMÂNIA. Mă simt dator să v-o aduc la cunoștință:
Ram vânjos cu frunza verde-n cânt
Om cu dorul sevă din pământ
Muncă, fericire și avânt
Â(Î)nfrățire-n faptă și în gând
Naștere din tot ce e mai sfânt
Imn de măreție răsunând
Asta-i Patria, etern cuvânt.
      Desigur, pot fi citate şi alte exemple, atât din spaţiul basarabean, cât şi din cel general-românesc.  Dar noi îi cântărim pe toți la fel... îi punem pe același cântar?!...Ori credeți, că e mai bine să ne bârfim unii pe alții, în loc să ne unim și să înfăptuim Unirea?!...
          Cei care difuzează documente suspecte, de genul celor amintite mai sus provoacă ura și dezbinarea. Dacă primeam o așa scrisoare de la un dușman al meu, apoi nu mă întristam așa de tare, dar când primesc de la prieten și frate de idei… e trist al naibii! Te face să nu mai crezi în nimeni… Asta și așteaptă “binevoitorii” noștri.
      Ce să mai zic? Au distrus AIE, au distrus Guvernul și Parlamentul...S-au apucat de elita societății, oamenii de creație... Și noi nicidecum nu putem alege un Rege filosof, care să ne unească în sfârșit, că mâine-poimâine chiar, că ne va veni sfârșitul Neamului.
 Rușine bârfitorilor! 
                                  Iacob Cazacu - Istrati

5 comentarii:

  1. Stimate autor, mare dreptate aveti! Din pacate, noi romanii suferim de o grea boala: LIPSA DE UNITATE!Si-n tara, si in afara ei."Prietenii" nostri au grija sa nu ne vindecam de acest blestem, ci dimpotriva! Suntem nevoiti sa asteptam aparitia unor adevarati barbati politici care sa ne conduca spre atingerea obiectivelor nationale marete. Pana atunci, rolul de a mentine vie flacara sperantei revine oamenilor de cultura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asteptati sa pice! Daca inca nu pica,pana va pica,de "flacara sa se ocupe oamenii de cultura,ca noi avem asa de multe treburi.... Anul trecut pe la mitinguri ne adunam vreo 30 de colonei ?????Gh. Stanciu

      Ștergere
  2. PENTRU PENSIONARII MILITARI FURATI LA PENSIE DE TANDEMUL CRIMINAL BASESCU+BOC, NU MAI CONTEAZA LECTIILE DE PATRIOTISM, SAU ISTORIA PIERDUTA. ACESTIA S-AU LECUIT DE CUVINTELE "PATRIE, POPOR, TARA", PE CARE LE-AU VENERAT ODATA. ACTUALA ROMANIE SI TANDEMUL DE SUS, LE-AU DAT O LECTIE DE TRADARE SI UMILINTA, CUM NICI UN NEAM NU A FACUT-O.UN FOST GENERAL ROMAN PENSIONAR, LE SPUNEA UNOR ACTIVI CA ASTAZI NU MERITA EFORTUL DECAT PENTRU SINE.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bacaoanule, cu respectul cuvenit, ori nu esti roman, ori esti vandut! pastreaza pentru tine astfel de "cugetari" si lasa-i pe ceilalti sa decida singuri!

      Ștergere
    2. Bacaoanule,probabil ai fost pensionat de la GAZ,de unde ai furat toata viata din ratia soldatilor.Meteahna se mentine.Asemenea ineptii mi-a fost greu sa le diger.Fereasca-ne Dumnezeu!

      Ștergere