vineri, 25 aprilie 2014

Atitudini antinaționale printre unii membri ai CNSC

Aflu din articolul publicat în România Liberă (http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/revolutionarii-din-ianuarie-2012-il-felicita-pe-putin-pentru-anexarea-crimeei-333254) că două organizații membre ale Consiliului Național al Societății Civile își declară susținerea pentru acțiunile agresive ale Rusiei și îi condamnă pe românii cu vederi "occidentale" pe care-i denunță ca trădători.

Poziția mea este total opusă celor doi lideri Daniel Iancu și Petru Răcănel, deoarece, eu consider că Rusia constituie cel mai mare pericol și își menține caracterul dușmănos față de România și de poporul român, 
- prin ocuparea și ciopârțirea teritoriului României;
- prin refuzul de a-și recunoaște vina față de poporul român pentru genocidul comis împotriva celor circa 1,2 milioane de români din teritoriile cotropite;
- prin impunerea comunismului în țara noastră cu tancurile armatei sale de ocupație;
- prin implicarea și presiunile pentru menținerea Basarabiei în afara teritoriului național român;
- prin refuzul de a restitui tezaurul României;

Orice sprijinire a politicii agresive a Rusiei, așa cum s-a manifestat și împotriva României de-alungul Istoriei, înseamnă servilism și trădare a intereselor noastre naționale. 

De aceea, în cazul in care CNSC nu ia atitudine publică, nu se delimitează și nu exclude cele doua organizații: "Federația Societatea Civilă Românească" și "Comitetul pentru Cinstirea Eroilor",  vă rog să considerați că eu nu mai sunt afiliat în niciun fel cu CNSC. 
Menținerea lor tacită și lipsa de reacție ar însemna solidaritatea CNSC cu poziția antinațională a respectivelor organizații.

În consecință, vă voi ruga să ștergeți numele meu din lista Coordonatorilor Consiliului Național al Societății Civile.

Cu respect,
Mircea Popescu
m.popescu@sbcglobal.net
 24 Aprilie 2014

24 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. LUTE (ce nume!...)
    Esti prost sau esti filorus (adica agent rus)?
    Ion Romanu

    RăspundețiȘtergere
  3. Este clar ca acest gregar intitulat LUTE, este unul care vrea sa duca in derizoriu ideea de societate civila si poate ca este colaborator al agentilor rusi, infiltrati prin mai toate ONG-urile si chiar institutiile statale romanesti. Cine isi inchipuie sa rusii au plecat cu totul si nu mai sunt prezenti in Romania, prin agenti secreti, si colaborationisti, este sarac cu duhul si cu toate cele!
    Agent roman

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Mircea Popescu, v-aţi delimitat public de unii membri a CNSC între care se află şi subsemnatul. Din păcate nu ne cunoaştem, iar dumneavoastră vă delimitaţi de ceva despre care nu aveţi habar şi invocaţi „atitudini anti-naţionale”, mai mult, mă acuzaţi de „condamnarea românilor cu vederi occidentale”. Şi nu aveţi sursă de informare, aşa cum spuneţi, decât articolul apărut azi în România Liberă.
    Eu sunt un cetăţean care are dreptul la opinie şi îmi asum ceea ce am afirmat eu, nu ceea ce au interpretat cu reavoinţă cei din presă în articolul pe care îl citaţi. Vă fac şi dumneavoastră precizarea pe care i-am făcut-o reporteriţei Ondine Gherguţ şi anume că nu sprijin politica Rusiei, ci salut organizarea referendumului, ca instrument democratic de consultare a voinţei populare, a cetăţenilor care au dreptul să-şi aleagă cu cine vor să meargă mai departe. În cazul de faţă, cei din Crimeea au decis cu majoritate zdrobitoare, 90%, că vor ceva. Putem noi să le impunem altceva? NU, categoric, nu!
    Agreez toate argumentele dumneavoastră cu privire la problemele noastre cu Rusia, deci nici pe departe nu sprijin o politică agresivă a Rusiei, iar de mai mulţi ani sunt prezent în stradă şi în diverse activităţi de sprijin a recuperării teritoriilor româneşti alipite forţat fostei URSS. Cu atât mai mult mi se pare deplasată o acuzaţie de genul „servilism şi trădare a intereselor naţionale”.
    Vă întreb totuşi, ce probe concrete aveţi cu care să vă susţineţi aceste acuzaţii atât de grave şi să cereţi excluderea mea din CNSC. Vă este suficientă invocarea unui delict de opinie? Trăiţi în SUA, acolo nu se respectă dreptul la liberă opinie?????
    Dacă totuşi consideraţi că aveţi dreptate şi nu vă retrageţi solicitarea, vă rog să cereţi împreună cu mine probe de la cei de la care aţi preluat informaţiile tendenţioase, pentru a ne ajuta ţara cu adevărat şi pentru a nu ne lăsa pe mâna adevăraţilor agenţi ai puterilor străine, aşa cum insinuează autoarea articolului din România Liberă. V-ar conveni să se lanseze un asemenea zvon despre dumneavoastră. fără niciun temei şi fără documente incontestabile? Sunt convins că nu.
    Recunosc, în final, că îmi iubesc ţara noastră dragă şi frumoasă, România şi aş vrea ca visul nostru american al tuturor românilor mai ales de după 89, să fie împlinit. Din păcate, poprul român nu primeşte de 25 de ani decât promisiuni, iar cei care conduc această lume împreună cu adevăraţii trădători de ţară ne-au adus în pragul falimentului, cu datorii de nerecuperat în următorii mulţi ani şi cu poveri pe umerii copiilor noştri.
    Ar fi regretabil să vă retrageţi din rândurile CNSC, întrucât sunteţi o voce hotărâtă şi sonoră şi sunteţi bineintenţionat după argumentele pe care le invocaţi atunci când definiţi relaţia României cu Rusia. Consider că aţi fi o pierdere pentru societatea civilă românească. Nu v-am urmărit încă activitatea, pentru că nu sunt ceea ce se spune tot în presă, însă mi-ar face plăcere să vă cunosc personal şi vă rog dacă puteţi să-mi menţionaţi câteva dintre acţiunilor dumneavoastră pro-româneşti, în SUA sau în România. Uniţi vom fi mai puternici!
    Vă asigur de întreaga mea consideraţie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Racanel,
      Nu trecutul dumneavoastra interpretat si pictat denigrator de un ziarist m-a determinat sa adopt pozitia pe care am expus-o.
      Am mers intotdeauna pe ideea crestineasca ca oricate greseli am fi avut fiecare in trecut, deoarece nimeni nu-i fara gresala, totusi omul se poate transforma, asa cum prigonitorul Saul al lui Dumnezeu a ajuns propovaduitorul Paul al crestinismului.
      In schimb, fragmentul de mai jos din ziarul cu pricina:
      "Comitetul Român pentru Cinstirea Eroilor vă transmite dvs. și, prin dvs., populației regiunii Crimeea și orașului Sevastopol felicitările noastre cu prilejul istoricului eveniment, întoarcerea la patria-mamă.” Acest fragment face parte din scrisoarea trimisă ambasadorului Federației Ruse la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malginov, la data de 28 martie 2014, de o organizaţie neguvernamentală din România, condusă de Daniel Iancu, unul dintre cei mai vocali protestatari din iarna lui 2012. Scrisoarea de felicitare a fost semnată şi de preşedintele „Federației Societatea Civilă Românească“, Petre Răcănel.",
      demonstreaza ca sunteti solidar cu ideile cuprinse in scrisoare. Negati cumva cele relatate?

      Nu cred ca este cazul ca Rusia sa primeasca felicitari pentru comportamentul ei si pentru problemele ei interne sau semi-interne pe care singura si le-a creat, mai ales de la romani care, asa cum am aratat, al caroror destin national este profund marcat de aceasta Rusie continuu agresiva si nesincera.
      Relatiile cu Rusia nu se pot imbunatati prin asemenea epistole servile, ci prin recunoasterea de catre Rusia a greselilor fata de Romania si fata de poporul roman, si, mai ales prin indreptarea a ceeace mai este posibil de indreptat. Deci prin transformarea lui Saul-Rusia in opusul Paul-Rusia.
      Abia dupa aceea, se poate vorbi de o reluare precauta a unor relatii corecte.

      Acelasi lucru este valabil si in cazul dumneavoastra. Deci, relatii precaute si corecte se pot stabili, din punctul meu de vedere, nu cu cetatenii Daniel Iancu si Petre Racanel, care desigur pot avea parerile lor personale, ci cu liderii care prin ideile si conceptiile lor definesc linia organizatiilor pe care le conduc si le reprezinta.

      Mircea Popescu
      http://mipopescu.wordpress.com

      Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. societatea civila romaneasca-o gaselnita umila a unor trantori ce nu au activitate; voi stiti ca cei care nu se supun economic americanilor , au razboi si pierd malaiul prin moarte violenta, iar cei care se supun liber americanilor pier prin infometare

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule Popescu, despre ce este vorba aici - despre problemele actuale din Ucraina (concret, subiectul Crimeea), sau despre trecutul relatiilor romano-ruse? Nu puteti contraargumenta la problema Ucrainei cu elemente ce tin de relatiile noastre cu Rusia. Iar daca veni vorba de argumentele dumneavoastra, pe ce va bazati cand spuneti ca Rusia refuza sa ne restituie Tezaurul? Ce demersuri stiti sa fi facut autoritatile romane, de la Ceausescu incoace, pe langa Rusia in vederea repatrierii Tezaurului? Si chiar in problema Basarabiei, in ce au constat si asupra cui s-au facut presiunile invocate de dumneavoastra? Stiti cumva ca in R. Moldova sa se fi initiat vreun referendum pentru reunificare iar Moscova sa fi impiedicat un astfel de demers? Domnul Racanel are dreptate cand sustine ca referendumul din Crimeea este expresie a vointei populatiei de acolo - si acea vointa reprezinta calea democratica, nu ;pozitia SUA sau UE.
    Cumva, traind in America, v-ati insusit si dumneavoastra conceptia mai noua potrivit careia popoarele "e prosti", nu majoritatile decid soarta unei comunitati, ci conducatorii lor - daca acestia canta in strune furnizate de Washington sau Bruxelles?
    Revenind la subiect, v-ati intrebat cvreodata de ce resentimentele de pana acum ale tot mai multor romani la adresa Rusiei se transforma pe nesimtite in resentimente la adresa Americii si Europei? Uite, de exemplu, acum, in prag de al treilea razboi mondial, eu consider America la fel de periculoasa precum Rusia in pragul celui de-al doilea razboi mondial - in privinta suveranitatii si integritatii nationale a Romaniei. Ma puteti combate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnilor Marian Ilie si Racanel Petre,aveti perfecta dreptate! Ce se intampla in Ucraina nu e din vina rudsilor ! Nu ei l-au alungat pe presedintele LEGITIM al Ucrainei,pe premierul legal desemnat! Neo-fascistii maidanezi(cei care au omorat zeci de oameni pe Maidan!) au declansat razboiul civil in tara(puternic finantati de catre NATO(,mai bine zis SUA_)! N9ici NATO,nici Rusia nu au dreptul sa se amestece acolo! E treaba,EXCLUSIVA,a popoarelor care traiesc in Ucraina! Ele sa decida,prin referendum national,ce trebuie facut!

      Ștergere
  9. Domnule Marian Ilie,
    Nu-mi cereti mie sa demonstrez ca "sunt nevinovat" cum face justitia romaneasca. Eu plec de la ceeace este corect, prezumtia de nevinovatie, Deci, dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca America incalca samavolnic suveranitatea si integritatea nationala a Romaniei.

    Cand Basarabia are trupe de ocupatie rusesti, denumite eufemistic "trupe de pastrare a pacii", desi nimeni nu le mai recunoaste acest statut pe plan international, cum puteti sa sustineti ca Rusia nu impiedica reintregirea tarii?

    Daca dumneavoastra nu vreti sa stiti sau va faceti ca nu stiti ca au existat comisii peste comisii mixte pentru retrocedarea Tezaurului si au existat si cereri ale guvernelor romane, asta este treaba dumneavoastra. Dar ignoranta dumneavoastra o transformati in instrument propagandistic pentru apararea Rusiei si blamarea Romaniei.
    Cat despre "dreptatea" respectivilor lideri de organizatii de a saluta in mod slugarnic, zic eu, Rusia si poporul rus, dand apa la moara propagandei rusesti care poate spune ca "reprezentantii poporului roman sunt de partea noastra, dar guvernul este impotriva" acesta este un exemplu tipic al sindromului Stockholm (Helsinki), adica apararea si cultul pentru cei care ti-au facut rau.
    Este o spalare a creerului si, in cazul unei natiuni, este tradare nationala. Acest sindrom este si cauza pentru care "tot mai multi romani", cat degetele de la o mana, au resentimente impotriva Americii.

    Rusia trebuie sa-si recunoasca crimele impotriva romanilor si Romaniei si sa-si repare greselile istorice.

    Va este frica de al treilea razboi mondial? Cu cine sa se bata Rusia si care-i puterea ei militara? Rusia a avut victorii numai impotriva statelor mici. Cand s-a lovit de rezistenta Finlandei, mareata URSS a dat inapoi cu coada intre picioare. La fel in Afganistan desi acolo isi instalase si un guvern de marionete. Impotriva Germaniei, singurul adversar impotriva caruia a luptat in al doilea razboi mondial, fara ajutorul Americii si ajutorului militar american, nu stiu ce ar fi facut. Poate pe teritoriul ei se vorbea nemteste. De aceea, in loc sa balmeze America, Rusia ar trebui sa-i fie recunoscatoare sau cel putin sa aiba o atitudine decenta.
    Politica Rusiei? Doar una de ocupatie de anexare, de extindere teritoriala cu forta, cu brutalitate, cu teroare, cu crime.
    Pe acestia ii aplaudati si-i felicitati?
    Dumneavoastra, prin asemenea atitudini trebuie sa intelegati ca deschideti calea spre capitulare.

    Dar, asa cum spuneam, eu nu doresc sa am de-aface cu asemenea organizatii si cu asemenea atitudini servile la adresa calaului Romaniei, un stat care nici macar un singur moment in Istorie nu a aratat un minim gest de buna convietuire ca vecin, ci numai de amenintare, genocid si distrugere a teritoriului national.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu in favoarea Rusiei pledez eu, ci in favoarea democratiei, a votului majoritatii. Cata vreme acest principiu de baza al democratiei nu se va mai respecta, in lume nu vom mai avea liniste si pace. In Ucraina nu s-ar fi ajuns unde s-a ajuns daca Occidentul, in loc sa incurajeze razmerita, ar fi cerut organizarea unui referendum privind aderarea Ucrainei la UE (ceea ce ar fi trebuit sa se fi facut si in Romania si in toate tarile devenite membre, inainte de aderare). Nici Rusia, nici America si nici - cat de curand - China nu au niciun drept sa-si impuna cu forta vointa lor altor popoare! De aici si nemultumirea mea la adresa Americii, care a incetat demult sa mai fie exemplulclasic de democratie. Nu pot sa nu constat ca, in numele noului tip de democratie impus de SUA, in tarile din nordul Africii pe unde a trecut "primavara", ca si in Irak, climatul social si conditiile de viata ale majoritatii populatiei s-au deteriorat considerabil, in raport cu ce era inainte. Nici la noi, pentru majoritatea romanilor, nu e mai bine. Ori, eu nu asta asteptam de la Occident, domnule draga.
      As fi curios unde ati gasit dumneavoastra date privind acele "comisii peste comisii mixte". M-ati fi convins daca mi-ati fi citat vreo declaratie a vreunui sef al statului sau guvernului roman referitoare la Tezaur, o pozitie oficiala - macar echivalernta aceleia in care Basescu decreta ca Marea Neagra este "un lac rusesc".
      Si totusi, de ce resentimele unora ca mine la dresa Americii le etichetati drept "tradare nationala'? Cumva vreti sa spuneti ca tristul episod cu Bechtel, sau cele cu RMGC, Chevron si atatea alte transnationale (care n-au nici in clin nici in maneca cu poporul american) au adus ori sunt pe cale sa aduca beneficii romanilor - altii decat cei implicati direct in miezul respectivelor afaceri? dati-mi voie ca eu sa nu fiu de acord - e dreptul meu! Si, mai ales, nu cumva sa incercati alta modalitate de solutionare a dezacordului dintre noi decat prin vointa majoritatii romanilor.
      Repet, nu sunt nici cu americanii si nici cu rusii - si nu inteleg de ce considerati dumneavoastra ca nu pot fi patriot decat simpatizand cu America. Inteleg ca dumneavoastra chiar traiti prin America, deci aveti motive sa iubiti America mai mult decat mine si deduc ca fata de Romania aveti sentimente doar asa, prin corespondenta. pai cum sa simtim noi la fel?

      Ștergere
    2. Si, ma rog, Domnule Popescu, de ce am trata Armata 14 rusa din Transnistria altfel decat bazele americane din Romania? Rusii macar erau acolo din vremea URSS, ramanerea lor a avut consensul Occidentului, pe cand pentru Kogalniceanu si Deveselu n-au fost intrebati nici macar romanii, d-apai rusii? Americanii mi-ar fi fost mult mai dragi daca in loc sa aduca trupe ale lor in Romania ar fi negociat cu rusii retragerea Armatei a 14-a din Transnistria. Nu-s antiamerican, dar sunt antiimperialist si anticolonialist - si ma doare sa constat ca Romania a devenit o biata colonie a unui Occident in plina paragina - sociala, economica, morala. Noi inca mai pastram ceva frumusete si e pacat s-o risipim alergand dupa cai verzi pe peretii ruinati ai istoriei.

      Ștergere
    3. Nu resentimentele impotriva Americii le taxez ca tradare nationala ci aplecatul in fata cotropitorului rus. Nu-i vorba de Ucraina, ci de relatia pe care niste lideri de organizatii romanesti le concep fata de acest cotropitor si exterminator a 1.200.000 de romani. Asta-i tradare, oricat ati dori s-o auriti sub invelisul democratiei.

      Trupele rusesti se afla acolo fara acordul guvernului de la Chisinau, deci sunt trupe de ocupatie. Deveselu (baza NATO) si Kogalniceanu reprezinta baze militare care se afla cu acceptul guvernului roman, nu pentru a ocupa, ci pentru a apara.
      Oare sa va supere acest lucru deoarece ii supara pe rusi? In acest caz, sunteti un perfect exemplu de manifestare a sindromului Stokholm, deoarece dumneavoastra va aparati calaul.
      Altfel nu intrebati retoric daca pentru bazele respective "AU FOST INTREBATI RUSII". Credeti ca tocmai conducatorii Kremlinului trebuiau sa aprobe ce sa se faca pe teritoriul Romaniei dupa tot ce au facut ei in cursul Istoriei? Curioasa optica pentru un patriot roman.

      Romania este colonie a Occidentului? Da, si eu gasesc ca UE este o organizatie care din ambitii prostesti, in loc sa ramana la stadiul de mare piata economica, doreste sa devina o mare putere politica (vedeti si "Sindromul Kremlin" - http://mipopescu.wordpress.com/5-politica/sindromul-kremlin/).
      Despre pericolele astea am atras atentia intr-o prezentare intr-un mediu universitar american ("UE între succes şi decădere") inca in 2005, deci inainte ca Romania sa devina membru UE.
      Iar studiul de la care a plecat aceasta prezentare se numeste "Provocarea Europei" (http://mipopescu.wordpress.com/5-politica/provocarea-europei/) pe care l-am publicat in 2003. Deci nu mi-a trebuit sa dau cu capul de pragul de sus ca sa inteleg pericolele ce pandesc UE, pericole care astazi sunt cu adevarat reale si de care tot mai multa lume din Europa devine constienta.

      Da, traiesc in America si am avut posibilitatea sa compar realitatile din doua lumi si evolutia mentalitatilor compatriotilor mei. Tocmai de aceea, am capatat mai multa deschidere prin OBSERVATIE si EXPERIENTA directa decat cei care considera ca citind despre alte meleaguri si societati au devenit experti si ii pot pune la zid pe "romanii-straini".
      Pe blogul meu "Diaspora si reintregirea" (http://mipopescu.wordpress.com) puteti vedea cat de "rupt" sunt de Romania si de interesele tarii.

      Si chiar daca acum locuiesc intr-o CASA din America, la fel ca multi, foarte multi romani din afara granitelor Romaniei ciuntite de imperiul raului de la rasarit, pentru mine,doar Romania este ACASA.

      Ștergere
    4. Ma bucur sa constat ca sunt si idei pe care le impartasim. De fapt ele ar trebui sa fie mei multe - cu conditia stabilirii concrete a nuantelor definitorii. Sunt convins ca daca ati trai aici, acum, in conditiile in care traim noi, majoritatea romanilor - sa simtiti, adica, indiferenta Americii fata de nevoile noastre si preocuparea stridenta pentru bunul mers al afacerilor firmelor americane - v-ati modera cumva simpatia ce o afisati acum.
      Eu sunt impotriva exploatarii gazelor de sist si a aurului romanesc de catre altcineva decat statul roman, pentru ca vreau ca profitul sa revina in bugetul statului asta care m-a crescut, educat si format. Pana la privatizare PETROMUL acoperea 25% din bugetul Romaniei, in timp ce acum, impreuna cu alte 7 companii principali furnizori la buget de-abia acopera 10%. Cum sunt acum, eu nu am cum sa acopar personal nevoile de crestere, educare si formare ale nepotilor mei si ma astept ca statul sa faca acest lucru si cu ei - in contul celor aproape 2.000 de miliarde de Euro de care, prin Legea 15/1990 ne-a privat pe toti romanii, odata cu trecerea "avutiei intregului popor" in "proprietatea privata a statului" si vanzarea ei nu se stie pe ce si cum. Va asigur ca, in ciuda varstei, inca amsi eu aptitudini si capabilitati, dar intr-o societate normala, nu in conditiile in care averile se fac peste noapte, prin furt mai mult sau mai putin mascat si slugarnicie la cei cocotati sus pe cai deloc ortodoxe ori catolice.
      Calai imi sunt si rusii si americanii/occidentalii, cata vreme ma vad pe punctul de a-mi pierde insasi idendtitatea nationala, dupa ce roadele trudei mele, a parintilor si fratilor mei din anii de socialism s-au topit pur si simplu in buzunarele fara fund ale "emanatilor", sub privirile mai mult decat ingaduitoare - chiar hulpave - ale Americii, Europei si Rusiei. Va propun asadar sa ne vedem fiecare de drumul nostru, fara ura si fara partinire si mai ales sa uitam ca suntem romani atata timp cat va mai exista Romania...

      Ștergere
    5. Sigur ca este mult mai intelept sa ne vedem de drumul nostru. De altfel asta am si propus de la inceput.
      Un singur lucru, daca tot sunteti impotriva exploatarii gazelor de sist de catre companiile straine care "ne colonizeaza", v-as sugera ca tema personala de constiinta sa fiti si impotriva Gazpromului care "colonizeaza" nu numai Romania, dar si intreaga Europa.
      Sau Gazpromul nu se pune, deoarece este controlata 50% de statul rus, nefiind o companie fara capital de stat (american) ca Chevron?

      Pana una alta, propaganda rusesca se abate asupra Chevron, trecand sub tacere absoluta actiunile Gazpromului, care nu numai ca face doar prospectari/evaluari, ca Chevron, ci ar fi trecut chiar la exploatare (personal ma indoiesc ca au ajuns deja sa exploateze).
      ======================
      Gazprom caută gaze de şist în judeţul Bihor. Explorările pentru gaze de şist în judeţul Bihor ar fi început deja, susţin mai mulţi geologi. Aceştia spun că Gazprom face inspecţiuni seismice şi au încercat să convingă mai multe primării din judeţ să accepte începerea prospecţiunilor. Au reuşit doar în două localităţi: Brusturi şi Burzuc.

      Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/gazprom-cauta-gaze-de-sist-in-judetul-bihor_1298123.html#ixzz2zpat2068
      ==============================

      Ștergere
    6. Este o dispută interesantă. Fiecare dintre cei doi preopinenți are dreptate, în felul lui. Nimeni nu poate cere unui american să accepte și să înțeleagă că SUA este pe picior de dezintegrare. URSS a înțees la timp că vremea imperiilor clasice este pe cale de dispariție și a luat măsuri. Unele, dureroase, dar strict necesare. Cum ar fi pretenția de a domina popoare prin forța dictatorială. Așa a apărut Ucraina indepedentă, dar care a inclus, fără jenă, teritorii care nu i-au aparținut vreodată , ci i-au fost predate de Rusia. Este vorba de Crimeea, Bugeacul din sudul Moldovei, Bucovina de Nord, zona Lvovului, luată de la polonezi și zona cazacilor de pe Don. Așa că este o fățărnicie să iei acum apărarea Ucrainei pentru faptul că pierde ce nu a avut! În ce privește Transnistria, cei care fac caz de acest teritoriu, probabil că nu știu că URSS a întemeiat această Republică Autonomă Moldovenească în perioada cât Basarabia a fost în cadrul României, fapt nerecunoscut vreodată de către URSS. În condițiile actuale, poziția ostilă a unor români față de Federația Rusă este neproductivă. România este acum îmembră UE și NATO, deci are asigurată o protecție destul de puternică. Dar nu absolută. Din acest motiv, a avea relații ostile cu Federația Rusă este, evident, contrar intereselor țării noastre. Pentru a înțelege mai bine acest aspect, vă amintesc faptul că un avion Suhoi al rușilor a survolat de câteva ori navele NATO aflate în Marea Neagră, le- anihilat complet sistemele de supraveghere și control electroinic și a simulat câteva atacuri pe timpul cât sistemele navelor NATO erau anihilate, demonstrând că, dacă ar fi fost cazul, navele respective erau victime sigure, cu toate consecințele, fapt care a făcut ca un număr apreciabil dintre militarii profesioniști aflați pe navele în cauză au declarat că demisionează din funcțiile deținute.
      În concluzie, cred că noi, românii, trebuie să avem grijă de necazurie noaste nu să apreciem care dintre mai marii lumii are mai multă dreptate. Oricum, România nu contează în fața puternicilor actuali ai lumii. Pentru a supraviețui, noi trebuie să evităm orice conflict cu oricare dintre puterile lumii, în fața cărora nu am avea nici o șansă. Amintesc și aici o zicală din înțelepciunea roimânilor: când taurii se bat, vițeii să stea deoparte!

      Ștergere
    7. Statele Unite se dezintegreaza? Marinarii americani isi dau demisia? Antiradarul de pe un avion rusesc a anihilat controlul navei ameicane?
      Romania nu este la adapost sub umbrela NATO in fata vitejiei rusesti?
      Domnule draga, din ce roman stiintifico-fantastic sunt citatele respective? Sau propaganda ruseasca a devenit lectura preferata a unor romani cu nostalgii sovietice?

      Ștergere
  10. Domnule Col. (r) Marian Ilie,
    Sunt uluit ca un fost atasat militar al Romaniei poate avea o astfel de abordare a evenimentelor din Crimeea si, in general, o astfel de abordare a problemelor internationale.
    Sa intelegem ca, in virtutea "principiului" pe care dvs. si dl. Racanel il evocati, va citez: "majoritatile decid soarta unei comunitati", orice sat, comuna, judet sau regiune din Romania sau din oricare stat de pe Terra, are dreptul de a-si declara "independenta" fata de acel stat si "unirea" cu alt stat?
    Sa intelegem ca, in opinia dvs. si a d-lui Racanel, ungurii majoritari dintr-un judet sau zona a Romaniei sunt indreptatiti moral si juridic sa-si organizeze referendum si sa se declare independenti sau parte a "Ungariei Mari"? Sau ca satele si comunele unde tiganii sunt majoritari, acestia isi pot declara "independenta" fata de Romania, acestia fiind suparati, de exemplu, asa cum declara primul lor intemeietor de partid, imparatul/regele??11 Cioaba, citez "Statul nu le asigura locuinte si locuri de munca, astfel incat sa nu mai fie obligati sa fure si sa cerseasca"?

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu extrapolati, ca nu are sens! Chiar vedeti posibil un referendum in comuna Sintesti sau in comuna Buzescu prin care tiganii sa se vrea independenti fata de Romania? (Nu m-ar mira ca si la un referendum national pe tema asta sa obtina majoritatea). Sau chiar in judetul Covasna ori in judetul Harghita? Maghiarii ar fi facut-o demult, daca le-ar fi convenit asa ceva. Stiti bine, scopul lor vizeaza intreg Ardealul.
    Revenind la Crimeea, trebuie sa tineti cont ca aceasta nu e un sat sau un judet, ci un teritoriu din multe privinte asemanator R. Moldova, de sine statator, unde majoritatea covarsitoare a populatiei a optat pentru proclamarea independentei Republicii Crimeea si intrarea ei in Federatia Rusa. La noi, asta ar putea echivala cu un referendum in Transilvania (cu statut si de marime cumva comparabile) pentru apartenentea in continuare la sau independenta fata de Romania - cu sau fara alipirea la Ungaria. Eu sustin ca singura solutie rezonabila in privinta Ucrainei, daca Occidentul ar fi vrut ca aceasta sa ramana in frontierele sale actuale, era referendumul privinnd aderarea la UE. De ce n-a procedat asa? Pentru ca democratia asta de tip nou produce alergie la ideea de majoritate si impune ocolirea pe toate caile a referendumurilor in acceptiunea clasica. In consecinta, pentru ca stia ca majoritatea populatiei nu ar fi de acord cu aderarea - si asta datorita mai ales constientizarii de catre ucrainieni a faptului ca Romania si celelalte surate ex-socialiste nu s-au ales cu mai nimic din aderare. E posibil sa nu fiti de acord cu aceasta asertiune a mea, dar va rog sa aveti in vedere ca pentru mine personal si pentru majoritatea romanilor asta a insemnat aderarea: un chix istoric, o cacialma! Da, eu sunt un "eurotrist".
    Ceea ce ar urma sa se intample mai departe in Ucraina are toate datele unui razboi civil, pe care SUA il alimenteaza, sperand sa dobandeasca controlul asupra unei parti cat mai intinse din teritoriul acesteia. Restul e simpla propaganda. As vrea ca Obama sa-i ceara lui Putin referendum - specificand daca il vrea la scara nationala sau regionala - astfel incat sa se evite razboiul civil. Cred ca numai asa am putea sa cadem si noi de acord care din ei si care din noi are dreptate.
    Subliniez: nu tin nici cu rusii nici cu americanii, mi-e tema ca maine sa nu se intample si la noi ceea ce se intampla acum in Ucraina. N-aveti decat sa-i idolatrizati pe americani, eu nu cred in idoli.

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnule Col. (r) Marian Ilie,
    Devreme ce puneti semnul egal intre Armata a 14-a Rusa si fortele americane dislocate in Romania, se vede de la o posta ca faceti propaganda Moscovei, desi incercati sa ne convingeti de "echidistanta". Este acelasi lucru a inchide si a tortura oameni, a umili profesori, parinti si elevi care nu au vina decat aceea ca vor sa ramana romani, adica ceea ce face armata rusa de ocupatie din Transnistria, cu ceea ce fac americanii pe teritoriul Romaniei?
    Vedeti ca exista un film documentar intitulat "Golgota Basarabiei" - il gasiti pe paginile CNSC, la http://basarabia-cnsc.blogspot.ro/. Cred ca se rasucesc in mormant cei peste 1.200.000 de romani masacrati de Imperiul rosu/rus, cand un fost ofiter al Armatei Romane face apologia politicii rusesti de astazi si de ieri!...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Camarade draga, eu propag ideile si convingerile mele. Am idei si convingeri personale, formate in ani lungi de experienta si neschimbate odata cu bataia vanturilor istorice. E adevarat, acum doua decenii si jumatate ii simpatizam mai mult pe americani si ii dispretuiam pe rusi. Vazand ce ne-au facut in deplin acord in '89 i-am asezat pe aceeasi treapta si-i judec si pe unii si pe altii, folosind aceeasi unitate de masura. In cazul meu studiul si experianta m-au ajutat sa ma cladesc pe mine insumi, nu sa inmagazinez cunostinte si experiente ale altora.
      Romanii masacrati de Imperiul rosu constituie subiect al unei discutii separate, nu al acesteia - ce a plecat de la ceea ce se intampla in Ucraina si in vecinatatile ei, acum. Intoarcerile in timp sunt utile, dar nu in orice conditii. In fond toate imperiile au milioane de morti pe sub-constiinta. Istoria le-a inregistrat si pe mare parte din ele le-a transat. Nu ne putem intoarce mereu inapoi, daca vrem sa mergem inainte. Mai meditati pe tema asta...

      Ștergere
  13. Buna ziua domnule Racanel,

    Am transmis domnului Dogaru mesajul dvs.
    Il transmit, de asemenea, tuturor membrilor CNSC.
    Trebuie sa instituim reguli simple si clare pentru functionarea CNSC, respectiv:

    Sistemul de consultare a organizatiilor componente ale CNSC, in scopul luarii deciziilor comune;
    Actualizarea permanenta a programului/platformei in jurul careia ne-am unit;
    Modul de excludere din CNSC a organizatiilor care actioneaza contrar platformei program, adica impotriva intereselor generale ale romanilor.
    .

    Cu stima,

    SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)

    Coordonator Secretariat General
    Lt. col. (r) Rinciog Dumitru
    Telefon 0736600961
    Bucuresti, Str. Pajurei, nr. 13, cod postal 013152, Sector 1,
    E-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com, Site: http://www.sindicatulcmd.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere