joi, 29 mai 2014

Mare Adunare Națională pentru Reîntregire

31 August este Ziua Limbii Române, nu-i așa?
Se va mai putea reedita acel 27 August 1989 de la Chișinău?
Se vor strânge oare 1 milion de basarabeni la Chișinău și la București ca să ceară celor doua Parlamente, într-un singur glas, Reîntregirea României?
Există organizații capabile să poată face o asemenea organizare?
Dar partide cu adevărat unioniste care să pună interesul național înaintea intereselor meschine de grup și să cheltuie pentru această organizare măcar tot atât cât cheltuie pentru alegeri?
Oare, în primele rânduri ale mobilizării românilor, vor fi acele partide și politicieni care bat astăzi cărările Chișinăului și se bat populist cu pumnii în piept jurând din vârful buzelor că nu mai pot de dragul Unirii, mai ales când au nevoie de voturile basarabenilor pentru a ajunge la Bruxelles?
Pot fi oare în primul rând români și apoi orice altceva, politicienii care doresc voturile românilor?
Mai există unitatea într-un gând și o simțire a intelectualilor patrioți din acel August 1989? Dar, mai există oare asemenea intelectuali patrioți?
Primăriile celor două mari orașe românești își vor pune toate resursele pentru ca aceste manifestații ale românismului să prindă viață sub forma unor Mari Adunări Naționale în care să se decidă Reîntregirea prin votul națiunii?
Când răspunsul va fi DA, atunci nu cred că vor mai exista forțe anti-naționale care să se opuna și care să nu fie măturate de voința Națiunii.
Basarabia și România se află în fața aceleiași amenințări și de aceea, doar împreună, și împreună cu aliații lor pot să facă față primejdiei și supraviețuirii.
Iar, dușmanilor românilor care insinuează murdar și amenințător că 31 August este eliberarea de sub “fascismul românesc”, trebuie ca să li se opună la 31 August 2014 reafirmarea și împlinirea românismului în spațiul românesc și începutul procesului pentru Reîntregire.
Cei care vor aprinde scânteia acestei mișcări la Chișinău și București vor intra pentru totdeauna în paginile Istoriei nemuritoare a României.

Mircea Popescu
m.popescu@sbcglobal.net
 24 Aprilie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu