luni, 10 decembrie 2012

O propunere a romanilor din SUA catre toti romanii

In sensul celor propuse si in urma unor mesaje primite, am incropit un prim proiect de protocol si-i rog pe cei interesati sa-l revizuiasca pentru a-i da o forma finala.
Am primit parerea ca aceasta actiune ar trebui sa se desfasoare in numele  unei organizatii mondiala umbrela (care nu exista, deci trebuie infiintata).
Personal consider ca o asemenea solutie ar duce la ingroparea initiativei. In opinia mea, pentru atitudine civica este nevoie de cat mai multe organizatii din tara si din strainatate, de personalitati si de multa prezentare in mass-media.

Indiferent, daca-i vorba de o organizatie umbrela sau mai multe organizatii asociate sa actioneze in baza unui Protocol de colaborare, timpul este esential.

Avem la dispozitie cel putin 20 de zile pana la inceperea consultarilor de la Cotroceni. Pana atunci, atat presedintele cat si partidele chemate la consultari trebuie ca sa primeasca mesajul clar al societatii civile, ca majoritatea electoratului n-a votat pentru o noua participare la guvernare a UDMR-ului. Sa nu uitam ca una dintre cauzele votului de cenzura care a daramat guvernul PDL-UDMR a fost chiar initiativa de a "maghiariza" o institutie publica de invatamant superior.
Daca USL, care a folosit si acest act nepopular de guvernare al UDMR-PDL pentru a primi o investitura, cheama acum la guvernare tocmai pe cei pe care i-au considerat incapabili si nedemni de a guverna, vorbim deja de ipocrizie si, deci de lipsa de credibilitate.

Pe de alta parte, trebuie trimise si listele cu cererile cerute de societatea civila pentru modificarea unor acte fundamentale care privesc Romania si pe romani, Constitutia si Legea Electorala.
Cu cat ne hotaram si ne organizam mai repede, cu atat dovedim determinare si putem da semnalul puternic ca politicul trebuie sa serveasca civicul.

 Mircea Popescu
9 Decembrie 2012
==================== 

Protocol de colaborare civica

Avand in vedere ca majoritatea parlamentara constituita de USL ca urmare a victoriei in actualele alegeri electorale, isi propune, in regim de urgenta, sa actioneze pentru modificarea Constitutiei si Legii Electorale, organizatiile societatii civice semnatare, au hotarat sa incheie un Protocol de colaborare avand ca scop:
- elaborarea unui set de propuneri punctuale pentru modificarea Constitutiei
- elaborarea unor propuneri concrete privind amendarea Legii Electorale pentru o reprezentare adecvata a societatii civile din tara si a cetatenilor romani cu domiciliul peste hotare.

Semnatarii acestui Protocol, deschis oricaror persoane ale societatii civile, cer in mod imperativ, ca noua majoritate parlamentara sa renunte la ideea cooptarii la guvernare a UDMR-ului, care, ca organizatie a societatii civile maghiare din Romania, a negat public principiile fundamentale ale statului roman, respectiv caracterul de stat national, indivizibil si unitar, pozitie mentinuta chiar de Kelemen Hunor, presedeintele UDMR intr-un prim interviu post electoral.
In plus, prin procentul electoral de numai 5% este total nereprezentativa pentru populatia romaneasca.

Semneaza,

30 de comentarii:

  1. Este foarte bine ca romanii sunt interesati de ceea ce se petrece cu tara lor! Este un semn bun, dumnezeiesc!
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Le multumim sufleteste fratilor din afara tarii, care sunt alaturi de noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. in ce realitate trati de scrieti sau aderati la asemenea idei? e f. trist daca diaspora romana gandeste asa; mai corect, ar fi ff trist daca diaspora romana ar gandi asa; dar nu generalizez; o recomandare ptr cei exaltati, mai cititi, dar cititi ce va este de folos, judecati, apoi vorbiti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica ce nu-ti place ?! Fii, te rog, explicit ! Daca tu vrei sa revina la guvernare o structura ETNICA, FARA STATUT DE PARTID POLITIC(DECI AFLATA ILEGAL IN PARLAMENT), CARE-SI PROPUNE DESCHIS OBIECTIVE IMPOTRIVA STATULUI ROMAN, DESI E COMPUSA DIN CETATENI ROMANI, ATUNCI E TREABA TA ! Asa ca nu mai incita lumea ! Nu mai vrem UDMR ! Vrem cetateni romani participanti la viata politica in partide LEGALE, care sa nu fie constituite pe criterii etnice si care sa respecte LEGEA !

      Ștergere
  4. Primul semn ca Ponta isi tradeaza proprii sustinatori a fost in luna mai, atunci cand le-a intors cu ticalosie spatele rezervistilor care l-au adus la putere. Daca Ciutacu si Badea sareau atunci asa cum au sarit acum cu UDMR-ul, Ponta nu ar mai fi avut curajul astazi sa-i aduca pe maghiari la guvernare. Acela a fost un semnal de alarma pe care majoritatea anti-basista nu l-a bagat in seama, caci nu din buzunarele lor lipseau bani. Acum le va servi Ponta surpriza dupa surpriza, care de care mai urat mirositoare. Asa le trebuie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule,este foarte ushor sa critici (mai mult barfa ofticata) sub protectzia anonimatului.Dupa felul cum te exprimi faci parte din ciuma-portocalie care in ultimii cinci ani a adus Romania la sapa de lemn. Aceste considerente sunt postate aici de un ROMAN ne-inregimentat politic si care a trait vicisitudinele PSD-ului dar mai cu seama a PDL-ului care, prin actziunile si atitudinea lor, au umilit si batjocorit poporul roman cand (poate) ii era mai greu. Basescu (shi gashca lui) a imprumutat de la forurile europene MILIARDE de euro pe care i-a (i-au) bagat in buzunar (fara sa dea socoteala) iar prostimea are de platit MULTZI ANI de aici incolo. Marinarul-guvernator a lansat (catre popor) sloganul "sa fim solidari cu tzara" in timp ce Videanu ishi mai baga 300 milioane euro in conturi. Oare chiar este bine asha ???

      Ștergere
  5. Situatia noastra, a rezervistilor cu pensiile taiate, a ramas la fel. Si au trecut deja 8 luni de cand USL detine puterea efectiva. Pana la rezolvarea unor lucruri complexe, USL ar trebui sa rezolve punctual marile abuzuri preluate mostenire de la regimul basist, altfel se incarca si USL cu acestea.

    RăspundețiȘtergere
  6. ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan; ponta e jidan;

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai o mare problema, ma intreb daca te mai vindeci

      Ștergere
  7. UNGURII SA-SI CONDUCA UNGARIA NU ROMANIA!!!DATORITA LOR BASESCU(TAIETORUL DE PENSII SI SALARII)ESTE IN FUNCTIE!!!UNGURII AU BOICOTAT REFERENDUMUL!!!SA-I BOICOTAM SI NOI PE EI!!!S-A MURDARIT U.S.L.CU OPREA ACUM SI CU U.D.M.R.???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ponta dovedeste tot mai mult ca este un ins fara cuvant si fara caracter.

      Ștergere
    2. este doar inceputul, sa vedeti ce o fi mai departe

      Ștergere
  8. Din cate am sesizat opinia publica se pronunta clar impotriva aducerii UDMR la guvernare.De fapt sa fim sinceri UDMR nu este partid politic.Cum de o organizatie pe criterii etnice este tratata ca partid politic?Probabil ca aceasta a fost acceptata asa pentru a preantampina eventuale conflicte etnice ceeace nu mai este cazul acum.Nu am inteles de la Ponta ca UDMR va fi partener de guvernare dar nici nu a desmintit .Inclin sa cred ca va fi mai mult o colaborare parlamentara si numai atat.In caz contrar USL va pierde mult din incredere ceeace in conditiile lipsei de prietenie cu BASESCU va avea consecinte catastrofale pentru ei.Poate a testat atitudinea opiniei publice sau poate a vrut sa stopeze influienta presedintelui in randul maghiarilor?Cine stie?In opinia mea s-a grabit aceasta fiind caracteristca tinerilor.Sa nu ne grabim cu concluziile.Sa asteptam derularea evenimentelor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Face parte dintr-o startegie mai veche PSD de pe vremea lui Iliescu, lui sa-i multumim din 1990 incoace ca astia ai lui Atila ne-au guvernat pana acum. Atentie nu dureaza mult timp si o sa vedeti PNL-ul indepartat din alianta, de aceea ii trebuia PSD-ului alianta cu UDMR, ca sa aibe majoritate daca pleca Antonescu. Si mai mult aflati ca Antonescu este scos din carti privind presedintia peste doi ani, de aceea Ponta a semnat actul de coabitare cu Basescu, Antonescu a cazut in capacana.. Cum credeti ca mamutii de comunisti si neocomunisti vor admite un presedinte liberal, niciodata, il vor pune pe al lor sa candideze, sa vezi atunci furaciune electorala, doar sunt la putere.

      Ștergere
  9. 1.USL -A DAT ,SE PARE TOTI BANI REVOLUTIONARILOR PE ANUL 2012;
    2.USL- incearca sa remedieze nedreptatea facuta de legea 119/2010 -dar se pare ca-i este teama de ceva;
    3.USL-adat mina cu OPREA ce-l care a inventat toata legislatia de reducere a pensiilor militare;
    4.USL-intinde mina UDMR-ului cel care a participat la boicotul dev la referendum;
    5.Propun USL CA DIN ANUL 2013 PENTRU REVOLUTIONARII CU MERITE DEOSEBITE SA PRIMESCA INDEMNIZATIA UNUI VETERAN DE RAZBOI CARE ESTE DE CCA-100 LEI-ASTA DA DREPTATE

    RăspundețiȘtergere
  10. Corect asa este_ politicul trebuie sa servesca civicul!
    Treziti-va romani!

    Comanescu Sorin

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa le multumim eroilor Dogaru si Mandu pentru ca i-au ajutat pe Oprea si UDMR-ul sa ajunga la guvernare. Bani pentru repararea pensiilor oricum nu mai sunt, caci Ponta va plati cate 7 milioane euro lunar pentru cei 118 parlamentari in plus (fara sa mai intrebe FMI-ul ca in cazul fraierilor de militari).

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu aveam un rost inainte de 1989 creat pe munca mea si potential sa fac ceva pentru Romania. Voi si cei pe care i-ati numit de la Washington sa ma extermine, nu ati vrut niciodata binele acestei tari.

    http://romanian.ruvr.ru/2012_10_28/92709097/
    http://romanian.ruvr.ru/2012_11_06/93578610/

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu doresc parlamentari cu dubla cetatenie.

    RăspundețiȘtergere
  14. Bravo PONTA acum ai fuzionat cu TRADATORII din U.N.P.R.!!!Bravo S.C.M.D.ca l-ati adus pe OPREA in parlament.SINCERE FELICITARI si sa nu uitati de COTIZATIA la sindicat VAE VICTIS=VAI DE NOI!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ponta e tare ca fularul.Nici nu a ajuns premier al unei aliante care este sortita destramarii si a inceput sa aiureze.Il credeam cretin,dar acum sunt sigur.Ne asteapta un viitor lumunos si pensiile inapoi la pastele cailor.

      Ștergere
  15. Domnilor,
    Eu sunt Mircea Popescu si am facut propunerea ca societatea civila romaneasca, prin organizatiile civile, din care face parte si puternicul dumneavoastra sindicat, sa aiba locuri parlamentare, asa cum au si minoritatile, dintre care celebrul UDMR.
    Actuala Lege Electorala permite DOAR minoritatilor sa devina parte a Parlamentului Romaniei prin organizatiile lor.
    Aceasta propunere a gasit rasunet inca in legislatura trecuta cand a fost elaborat un Proiect Legislativ din partea opozitiei de atunci, prin persoana senatoarei Elena Mitrea - il gasiti pe blogul meu (http://mipopescu.wordpress.com)-
    Pentru a rezuma.
    Din expunerea de motive trebuie remarcate cateva puncte esentiale:
    - se definesc ca parteneri electorali oricare organizatii legal constituite din tara si de peste granite, nu numai ale minoritatilor (gen UDMR) prin asta eliminandu-se o discriminare la adresa societatii civile a romanilor si sfarsitul monopolului organizatiilor minoritarilor
    - se permite alianta electorala a mai multor astfel de organizatii legal constituite,
    - se elimina participarea partidelor in procesul electoral din diaspora
    - se definesc conditiile pentru participarea candidatilor la alegeri (5 ani pentru Camera Deputatilor si 7 ani pentru Senat)

    In acest fel, asemeni UDMR-ului pot deveni competitori electorali fara sa apeleze la partide, organizatii cum ar fi Consiliul Unirii, Forumul Mondial al Romanilor, Platforma Actiunea 2012, Forumul Civic al Romanilor din Covasna Harghita si Mures, Uniunea Vatra Romaneasca sau Sindicatul Militarilor Disponibilizati, de exemplu.

    Este un mare pas inainte, pe care cei cu adevarat interesati, ar avea obligatia sa-l sustina.
    IIata si cateva motivatii din proiectul legislativ:
    - "... in actuala Lege Electorala exista o discriminare la nivelul populatiei majoritare romanesti, prin acordarea calitaii de competitor electoral numai pentru organizatiile cetatenilor romani apartinand minoritatilor nationale inregistrate la Consiliul Minoritatilor Nationale."
    - "Organizatiile romanilor din Transilvania sunt absolut necesare pentru a imbunatati climatul incordat, existent aici."
    - "...organizatiile prounioniste din Basarabia pot, prin aceste modificari, sa-si promoveze in Parlamentul Romaniei un candidat comun."

    Parerea mea este ca acestea sunt principalele puncte pe care societatea civila le poate cere si impune intr-o noua Lege Electorala.
    Ar mai fi si conflictul de interese prin care membrii guvernului (Executiv) pot fi parlamentari (Legislativ). In acest fel nu se realizeaza o separare a puterilor statului. Dar acest conflict este stipulat si in Constitutie, deci si acesta prevedere constitutionala ar trebui eliminata, daca tot se vorbeste si de modificarea Constitutiei.

    Sigur ca Ponta s-a grabit cu insinuarile privind atragerea UDMR-ului fie la guvernare, fie ca partener pentru modificarea Constitutiei. Tocmai de aceea, societatea civila trebuie sa puna presiune pentru ca eventualele "alunecari" ale politicului sa fie prevenite din timp.

    Cu respect pentru patriotismul dumneavoastra,
    Mircea Popescu
    11 decembrie 2012

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumim, domnule Popescu! Sa va dea Dumnezeu sanatate si puterea de a sustine pana la infaptuire acesta idee stralucita!
      De romani ca dumneavoastra are nevoie Tara.
      Cu respect,
      Col. (r) Dumitru Razescu

      Ștergere
  16. Petiție Antena 3 pentru modificarea legii electorale
    http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_antena_3_pentru_modificarea_legii_electorale-p52150140.html
    Domnilor Preşedinţi,
    Jurnaliştii postului de televiziune Antena3 vă solicită, pornind de la propriile convingeri şi principii, dar şi de la nenumăratele mesaje îngrijorate sau revoltate ale cetăţenilor români din ţară şi din străinătate care ni s-au adresat, modificarea de urgenţă a legislaţiei electorale din România.
    Această petiţie porneşte de la constatarea că actualul sistem electoral a provocat mutaţii grave şi denaturări profunde ale opţiunii concrete a alegatorilor. Două situaţii aberante au revoltat o mare parte a publicului în urma exerciţiului electoral din 9 decembrie 2012. În primul rând, numărul locurilor de deputaţi şi senatori din Parlamentul României a crescut cu peste 100 de scaune, ceea ce înseamnă aproximativ 20 la sută în plus faţă de configuraţia anterioară. În ciuda rezultatului clar al referendumului naţional din 2007, când majoritatea celor prezenţi la urne s-au pronunţat covârşitor pentru restrângerea numerică a reprezentării parlamentare- 300 de locuri - şi trecerea la un legislativ unicameral, preşedintele Traian Băsescu şi majorităţile parlamentare construite şi controlate de acesta nu au pus în practică voinţa românilor. Dimpotrivă, au respins şi proiectul Opoziţiei de la aceea vreme care putea limita creşterea aberantă a numărului de parlamentari şi care propunea sistemul de vot uninominal pur, fără redistribuire. Ca urmare, aceasta a fost a doua consecinţă negativă majoră a legislaţiei electorale: zeci de candidaţi au intrat în Camera şi în Senat cu scoruri ridicole de 10-12.000 de voturi, denaturând dramatic reprezentativitatea opţiunilor alegătorilor. Candidaţi cu scor dublu faţă de cel al redistribuitilor au rămas în afara Legislativului. Aceste două acţiuni absurde ale Puterii reprezentate de Traian Băsescu şi PDL au generat practic dublarea numărului de parlamentari faţă de cifra validată de alegatori la referendumul din 2007.
    În numele celor care s-au săturat ca votul lor să fie nesocotit sau batjocorit, care nu mai vor să vină la urne doar pentru a trimite în scaunele Puterii reprezentanţi nedoriţi de majoritatea românilor, în numele celor care vor să fie respectaţi şi nu mai acceptă să fie trataţi drept instrumente lipsite de inteligenţă , vă solicităm, domnilor preşedinţi, să acţionaţi rapid pentru modificarea Legii pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului. Îi aşteptăm pe toţi cei care susţin acest demers să se alăture semnând această petiţie publică.
    11.12.2012

    RăspundețiȘtergere
  17. Asta-i tara ta,
    copile...
    De Nicolae Nicoara Horia
    Cu speracluri si cu pile,
    Cu boieri si cu haiduci,
    Asta-i tara ta, copile,
    Unde-n lume sa te duci?
    Peste tot se însereaza,
    Stai aproape lâng-ai tai,
    Cel de sus ti-a dat-o-n paza
    Sa o aperi de cei rai!
    Ma cuprinde iar mânia
    Ca pe printul din povesti,
    Vin straini în România:
    „Doamne, ce frumoasa
    esti!”
    Hai, desteapta-te odata,
    Strânge dorul meu la sân
    si din zarea îndepartata
    Nu uita ca esti român!
    * * *
    N-am hodina nopti si zile,
    Toate grijile ma dor,
    Asta-i tara ta, copile,
    Cealalta-i tara lor...

    RăspundețiȘtergere
  18. PONTA NE-AI TRAS-O CU INDEXAREA TAXELOR SI IMPOZITELOR CU 16%!E CEEA CE-SI DOREAU ROMANII!NE MERITAM SOARTA...

    RăspundețiȘtergere
  19. PUTUROSII DE PENSIONARI MILITARI SUNT CEI CARORA PE TIMPUL CRIZEI , CAND CELOR ACTIVI LI SE TAIAU SALARIILE , EI LA 40,45 DE ANI PRIMEAU MARIRI FARA SA CONTRIBUIE CU UN LEU LA FONDUL DE PENSII.ACUM TIPA CA PENSIA LOR S-A MICSORAT DE LA 3500 LA 3300 UITAND CUM SE CHINUIE UN POPOR INTREG SA PLATEASCA ACESTE PENSII SUPERNESIMTITE UNOR BARBATI IN PUTEREA MUNCII.
    DOMNULE PREMIER TE IMPLOR NU MAI MARI FONDUL DE PENSII PUTUROSILOR TINERI DE REZERVISTI,S-A MARIT ODATA CU 30 LA SUTA DE OPREA PENTRU VOTURILE PENSIONARILOR SUBOFITERI , INCETEAZA , NU MAI PUTEM SUPORTA ACESTE SUGATIVE BUNE DE MUNCA.
    AU PLECAT DIN ARMATA MAJORITATEA LA CERERE SE POT VERIFICA RAPOARTELE PERSONALE, CU CATE UN MILIARD DE LEI VEGHI DATI PE BAUTURA ,TELEVIZOARE SI MASINI SI ACUM VOR PENSIE PENTRU 40 DE ANI MAI MARE CA SALARIILE OAMENILOR.
    AVETI MARE GRIJA DOMNULE PREMIER DE ACEASTA CATEGORIE DE SUGATIVE, DE CEI TINERI BINEINTELES NU CEI TRECUTI DE 60 DE ANI.
    ACEST MESAJ IL VOI TRIMITE LA TOATE INSTITUTIILE STATULUI SA SE VADA ADEVARUL
    RUSINE REZERVISTILOR TARII.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puturoasa-i mata, ciurucule de partid! Mars la munca sa ne platesti pensiile, nu mai sta la fundul nevestei cum ai stat toata viata si nu mai taia frunza la caini pe la usl sau ard, boule!

      Ștergere
  20. VOI AUZITI ROMANI CE AUD SI EU.ESTE UN DOMN AICI CARE SE PLANGE CA I-A SCAZUT PENSIA CU 1250 PE LUNA.VA VINE SA CREDEDTI CA EXISTA ASA CEVA IN ROMANIA ?
    MAMA SI TATA NU AU IMPREUNA 1250 PENSIE PE LUNA.VA DATI SEAMA CE PENSIE ARE ACEST DOMN CARUIA TREBUIE SA-I PLATIM CAM 40 DE ANI ACEASTA PENSIE?
    EI SE PLANG?NOI AMARATII CE PUTEM SA MAI SPUNEM?
    ACESTI DOMNI IAU PENSIE MAI MARE CA SALARIUL UNUI MILITAR ACTIV .VA VINE SA CREDETI?
    DIN SALARIUL PLUTONIERULUI SE OPRESTE CASS PENTRU PENSIA DE 3000 RON A DOMNULUI PENSIONAR.(APROPO SALARIUL PLUTONIERULUI ESTE CAM 2000 RON CU ORDINUL 50 CU TOT.ESTE DREPT DOMNULE PENSIONAR ESTE DREPT?

    Răspundeţi

    RăspundețiȘtergere