marți, 20 ianuarie 2015

MANIFESTUL ANTICORUPŢIE


MANIFESTUL ANTICORUPŢIE


România este țara cu cei mai bogați politicieni și cei mai mulți săraci din Uniunea Europeană.
La un sfert de secol de la Revoluția din Decembrie 1989, lansăm Mișcarea Anticorupție.
Chemăm Societatea Românească, în toate componentele ei – instituţionale, profesionale, culturale, civice, juridice, economice, sociale şi politice – să fie solidară şi să se manifeste împotriva celui mai mare rău care afectează Statul Român, instituţiile sale de bază şi cetăţenii ţării: CORUPŢIA GENERALIZATĂ!

Grupul nostru de iniţiativă lansează public

MANIFESTUL ANTICORUPŢIE

            După răsturnarea regimului comunist totalitar, România a fost confiscată de noii ocupanţi din interior ai structurilor de putere, cu aparenţă democratică, însă cu esenţă mafiotă şi de crimă organizată. Sub ochii noştri s-a creat un stat corupt, care a acaparat treptat statul de drept şi i-a distrus funcţionalitatea.
Corupția clasei politice, corupția instituțiilor statului și injustiția statului de drept calcă zilnic în picioare poporul și împiedică șansa dezvoltării sănătoase a României.
Zece milioane de români sunt săraci și jumatate dintre aceștia se confruntă cu o sărăcie lucie.
România este ţara cu cei mai mulţi copii săraci. Peste un sfert din copiii români trăiesc în sărăcie.
Patru milioane de români au părăsit țara pentru a găsi un loc de muncă în străinătate.
Țara noastră are cel mai mare număr de analfabeți din Uniunea Europeană și cel mai mare număr de copii care abandonează școala din cauza sărăciei.
România este „risipitoarea Europei”. Valoarea cumulată a resurselor naturale situează România pe locul 4 în lume. România este a douaţară, după Rusia, în ceea ce priveşte bogăţiile naturale. Accesul românilor la aceste resurse este împiedicat prin jaful generalizat, prin acapararea frauduloasă a bogăţiilor şi înstrăinarea acestora.
Recentele anchete ale DNA aduc argumente de netăgăduit despre marea corupție a clasei politce din România, despre oligarhia ilegală care a acaparat statul nostru, statul cetățenilor. Toată mizeria morală și socială în care trăim se datorează partidelor politice şi modului în care acestea promovează în instituţii personaje numite politic şi care execută la comandă de tip mafiot ordinele „de sus”.
Până acum, niciun partid politic nu a promovat politicieni şi oameniîn administraţie exclusiv pe criterii şi merite profesionale și morale. Citiți CV-urile celor care ne conduc de 25 de ani și vedeți câte excepții veți găsi! Clasa politică şi administraţia politizată au nevoie de o reformă profundă!
Astăzi putem să schimbăm prin presiune civică statul corupt, pentru a-l înlocui în mod real cu statul de drept. Statul de drept adevărat, nu cel declarativ, nu cel selectiv şi la bunul plac al puternicilor zilei. Dar pentru aceasta este nevoie de unirea tuturor cetăţenilor care resimt corupția ca pe un zid în calea dobândirii bunăstării bazată pe muncă și merit profesional şi moral.
Este momentul să spunem NU CORUPŢIEI!

1. Vrem reforma profundă a clasei politice! Nu mai vrem să avem de ales doar între politicieni corupți și incompetenți! Vrem criterii de promovare bazate pe meritocrație! Vrem oameni politici inteligenți, integri și bine pregătiți profesional! Vrem o clasă politică performantă, capabilă să aducă dezvoltare României!

2. Vrem publicarea tuturor dosarelor „secretizate” din economie! Secretizarea acestora este un mod de fraudare a economiei naționale și implicit a bugetului național, prin plata a miliarde de euro nejustificaţi din banii publici. (Dosarul Bech tel, Dosarul Roșia Montană etc).

3. Vrem revizuirea dosarelor de privatizare a întreprinderilor de stat! Sărăcia actuală a cetățenilor români are drept cauză modul în care s-au făcut privatizările în România. Majoritatea acestor întreprinderi au fost vândute mult sub va loarea reală şi făcute „cadou” unor clientele distructive, care le-au devalizat și le-au închis după aceea, lăsând mii și zeci de mii de șomeri în urmă.

4. Vrem confiscarea averilor ce nu pot fi justificate legal, ale tuturor celor care au avut în ultimii 25 de ani func­ții politice și publice,înclusiv ale celor aleși şi rudelor lor apropiate (până la rudele de gradul III). Avem în vedere confisca­rea bunurilor și a banilor obținuți peste veniturile salaria­le și peste profiturile din companii pentru care s-au achitat impozit pe dividende.

4. Vrem revizuirea dosarelor de retrocedare a pădurilor, terenurilor și imobilelor! Vrem națio­na­li­za­rea pădurilor care depășesc suprafața de 10 ha/familie și a terenurilor agricole care depășesc 10 ha/familie. Marile averi ale politicienilor și acoliților lor, așa cum arată ultimele arestări ale DNA, au fost făcute fraudulos, după principiul „comunismul ne-a luat averile și democrația ne-a furat retrocedările”. 

5. Vrem reforma profundă a sistemului judiciar, pentru ca România să devină cu adevărat stat de drept! În prezent sistemul judiciar dințara noastră este autarhic. Justiția funcționează selectiv. Principiul din anii '90 „în justiție ai dreptate în funcție de banii pe care îi ai” este valabil și acum. Nu vrem ca CSM să funcționeze ca un sindicat pentru magistrați! Nu mai vrem magistraţi numiti de instituții politice pentru a fi obedienți sau receptivi la semnalele acestora!

6. Vrem publicarea pe internet a tuturor dosarelor celor care au făcut poliție politică în perioada
comunistă, atât a cadrelor securității, cât și a informatorilor!

7. Vrem o reformă profundă a serviciilor secrete și controlul competent al Parlamentului asupra acestora!

8. Vrem accesul tuturor copiilor la un sistem de educație modern! Copiii sunt viitorul națiunii. Statul, prin instituțiile sale, are obligaţia să susțină financiar copiii defavorizaţi și copiii din mediul rural, pentru a elimina abandonul școlar și a reduce analfabetismul. Vrem să știm care sunt marile proiecte de dezvoltare a țării pe termen mediu și lung, pentru a ști spre ce școli și profesii să ne îndrumămcopiii.

9. Vrem însănătoşirea sistemului medical românesc! Vrem accesul tuturor cetăţenilor contri­bua­bili la servicii medicale competente şi fără şpagă!

10. Vrem ca serviciile publice să fie puse în slujba cetăţenilor şi nu la interesul discreţionar al funcţionarilor şi aleşilor! Comunităţile trebuie să hotărască cheltuirea banului public şi priorităţile de dezvoltare în interesul lor. Trebuie stopată secătuirea bugetelor în interesul „abonaţilor” la banul public, aflaţi în cârdăşie mafiotă cu cei care „împart” aceste bugete direcţionate infracţional!
11. Vrem să înlocuim „republica politicienilor hoţi” cu ţara tuturor românilor cinstiţi şi bogaţi!

Nu mai vrem România furată! Nu mai vrem România coruptă! Nu mai vrem România săracă!
Este momentul să ne solidarizăm în LUPTA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE!
Este momentul să ne redobândim STATUL ROMÂN DE DREPT!

Grupul de inițiativă „Mișcarea Anticorupție”
Virginia MIRCEA
Ion MÂNZALĂ
Cătălin PENA
Vladimir DOBRE
Cristian BANU
Ruxandra MIRCEA
Gabriela IONIȚĂ
Silviu ALUPEI


Un comentariu:

 1. 12.Vrem ca si ceilalti 15 milioane de cetateni romani sa plateasca contributia la asigurari de sanatate,sa nu mai stea in spinarea celor 5 milioane de platitori;
  13.Vrem sa se privatizeze sistenul de invatamant universitar ;nevoile institutiilor statului fiind acoperite, prin burse de la guvern, la facultatile private ,inlaturandu-se astfel aruncatul miliardelor de euro pe apa sambetei pentru pregatirea a milioane de tineri ,pe care nu-i vrea decat occidentul,moca ;
  13.Vrem ca cei 18 milioane de alegatori sa-si manifeste obligatia civica de a asigura conducerea tarii:
  14.Vrem ca cele 5 milioane de AF,SRL,cantareti,artisti,ONG,Fundatii,etc,etc sa-si platesca taxele si impozitele la bugetul statului;
  15.Vrem ca cei 3 milioane de plecati afara sa se hotarasca daca sunt cu tara si au vreo obligatie fata de copii si parintii lasati noua,fata de sistemul sanitar pe care-l capuseaza de 25 de ani sau sunt numai cu drepturi si tradari la votare;
  16. Vrem ca in 2015 si ceilalti 40% din proprietari de imobile din Romania sa-si plateasca impozitele ,chiar si pe cele restante;
  16.Alte sute de probleme pe care romanii le ignora ,dar fara de care nu se pot face REFORME de catre altii ;
  17.In sfarsit ne statuam ca popor responsabil pentru existenta sa ,a copiilor sai si a viitorului acestei tari ? Devenim responsabili pentru administrarea tarii ,punem osul si creierul la munca,toti cei 20 de milioane de romani,ne alegem conducatorii,ii urmarim si-i tragem la raspundere permanent ?
  Punem in aplicate sloganul "la asa popor,asa conducatori",pentru ca altfel,domnule Rresedinte, "ne straduim sa-i trecem strada impotriva vointei lor .Cine vreti sa faca reformele de mai sus ? Americanii,nemtii,UE,doamna Boagiu,Udrea,Andronescu,Pora,Pocora (mai nou Gorghiu).Nu dragilor ,noi cei 20 de milioane,altfel vom bocii inca doua milenii aceleasi nevoi ! Nu vom realiza nimic asteptand sa cada para malaiata si nu ne va rezolva nimeni problemele .In SUA,pe care o invidiem atat VREM-"urile"de mai sus incep a se rezolva de la Biserica, de la scoala primara,daca nu chiar de la gradinita,de la fundatii,de la cercurile tehnice,cluburile de toate felurile ,de la sindicate (ale noastre unde sunt ;aaa romanul nici la sindicat nu vrea sa se inscrie !) samd.
  Dupa cum ati vazut mi-am alaturat optiunea la "miscarea anticoruptie"dar sincer nu stiu cu cine sa-mi incep treaba ;cu cei (f f f multi)care dau spaga la spital;cu cei ce umbla cu tot felul de hotii pe la dosarul de pensie sau ajutor social,de incalzire,de saracie ;cu traficantii de combustibil si hotii de conducte;cu cei 5 00 de fosti angajati,la mine la Vilcea,la OLTCHIM si care au furat cot la cot cu directorul lor ,cu Videanu, cu Boureanu; cu traficantii de tigari,alcool,fructe,,haine si chinezarii,cu mafiile din port,de la vami;etc,etc. Peste tot pe aici lucreaza copiii ,fratii si surorile mele,prietanii si vecinii mei,fostii mei colegi si mai sunt ,probabil vreo juma de milion de straini.Din astia alegem noi "CLASA POLITICA" si vrem sa fie curata ,sa nu fure, sa nu minta ,sa nu tradeze .Ar trebui sa plang. Sper ca ,macar,la noi la SCMD sa inceapa sa bata vantul ridicarii (de acolo de la subsol ). Apropo,Felicitari colegului meu Popescu si filialei Pitesti pentru initiativa si postareade pe blog,privind acest lucru .In fine dragilor mei camarazi,dragilor mei concetateni ,haideti sa ne apucam de treaba .Va aratai de unde trebuie sa incepem si cate avem de facut.SUCCES !
  (

  RăspundețiȘtergere