vineri, 9 octombrie 2015

Decesul tatalui meu


A plecat dintre noi un mare profesor universitar si inginer de inalta clasa in domeniul turnarii in piese a metalelor si aliajelor ing. Claudiu Stefanescu. In indelungata sa viata de 98 de ani a desfasurat o activitate remarcabila atat pe plan practic, cat si stiintific si de propaganda tehnica interna si internationala in cadrul Asociatiei Stiintifice a Inginerilor si Tehnicienilor. Pentru meritele sale profesionale deosebite a fost decorat de catre statul roman cu Ordinul Muncii.

Dar Claudiu Stefanescu a fost mai presus de toate un mare iubitor al Romaniei. A iubit muntii si mirosul cetinelor de brad din padurile tarii, a iubit monumentele trecutului, dar mai presus de toate a iubit oamenii si viata. Decorat cu Virtutea Militara, Barbatie si Credinta si Crucea de Fier,  pentru eroism in lupta anti-sovietica în timpul celui de al 2-lea război mondial, a servit România cu dăruire si credintă, indiferent de regimul politic, pentru că si-a iubit țara cu pasiune si cu incredere ferma in potentialul si viitorul neamului romanesc.
 
Ultimul lui drum se va sfarsi la cimitirul Belu, in pamantul stramosilor sai, alaturi de sotia sa Veturia Augusta Stefanescu, asa cum si-a dorit cu neclintita tarie. Ii supravietuiesc fiul, Doru si sotia Pamela, nepoatele Alina si Carla, un stranepot, Maximilian, si patru stranepoate, Micah, Mila, Isla si Lydia.
Odihneasca-se in pace!
 
Inmormantarea va avea loc duminica 11 octombrie, orele 13, la cimitirul Bellu civil.
 
           Dr. D.M. Stefanescu
 
Ashland Designated Research Professor, Emeritus
The Ohio State University
 
Cudworth Professor of Engineering, Emeritus                            The University of Alabama                     
                                            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu