miercuri, 24 februarie 2016

Din Germania - Scrisoare deschisa catre ministrul Justitiei, d-na Raluca Pruna                                                                Scrisoare deschisă


                                                            Doamnei Raluca Prună

                                                        Ministru al Justiției Române

                                               
                                                           Stimată Doamnă Ministru,

            Vă scriu din Germania deoarece în ianuarie 2015 am adresat  președintelui de  atunci al CSM, Andrei Bordea, o scrisoare deschisă (pe care o prezint mai jos) rămasă fără răspuns.
            Sper ca atât faptele relatate în această scrisoare cât și scandalul grotesc în cazul Rarinca, sau al sutelor de dosare întocmite de  Curtea de Conturi și ignorate de DNA, deși  documentează jaful statului român, Vă sunt cunoscute.
            Din nefericire atât în țară cât și în străinătate imaginea  României este a unui stat captiv, aservit unui sistem mafiot, în care justiția joacă un rol esențial, prin cei mai înalți reprezentanți ai ei.
            Sper ca în scopul, imperativ, de purificare a justiției Vă veți consulta și cu reprezentanții Asociației Magistraților din România, a Uniunii Juriștilor din România și a Uniunii Naționale a Barourilor din România, ale căror eforturi de normalizare a  sistemului judiciar sunt obstrucționate chiar de cei îndrituiți să vegheze la buna sa funcționare.
                 Vă reamintesc că împotriva unora din reprezentanții acestor asociații au avut loc acțiuni de discreditare și chiar de asasinare, tipic mafiote.
          Colaborarea cu asociațiile juriștilor români ar confirma spiritul transparenței ministeriale, cerut de premier, ar renaște speranța asanării sistemului judiciar și ar contribui la credibilizarea actului de justiție.
            Nu în ultimul rând cred că ar fi necesar să stați de vorbă și cu procurorul Eugen Iacobescu, cel care Vă poate detalia funcționarea sistemului mafiot în România, deoarece a trecut prin malaxorul acestuia. Întrebați-l pe Dl Iacobescu, acest procuror de ireproșabilă integritate, ce   părere are despre intenția Domniei Voastre de reconfirmare a dnei Kövesi în fruntea DNA!
           Vă asigur că tot ceea ce veți întreprinde în anul de ministeriat care Vă stă la dispoziție va fi judecat nu doar în țară ci în toate comunitățile românești din lume.
            Eu sper să intrați în istorie cu fruntea sus.

      Al Domniei Voastre încă optimist petiționar,
                                           
Gheorghe Olteanu
      (membru ARO și director al Biroului de Sprijin pentru Românii de Pretutideni din Baden-Baden)
22.02.2016Scrisoare deschisă                                                Domnului  Andrei Bordea,

                                    președintele Consiliului Superior al Magistraturii                                                            Domnule președinte,

Vă scriu din Germania în numele acelor români care ar dori să se reîntoarcă într-o Românie curată și prosperă. O țară în care, integră și independentă, justiția să-și merite numele. Condiție indispensabilă prosperității oricărei țări democrate.
În urmă cu aproape un an am aflat, odată cu românii din țară, de cazul procurorului Eugen Iacobescu. Acest procuror întocmise,  deja din 2011, un dosar care documenta inclusiv protecția, atât politică cât și justițială, de la cel mai înalt nivel, a unuia din cei mai periculoși și cunoscuți interlopi, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. O persona grata a familiei prezidențiale și încumetrită din ianuarie 2010 cu fratele președintelui. În 2011, coform declarațiilor dlui Iacobescu acest dosar a fost confiscat în mod ilegal de Elisabeta Ponea, procuror general al Parchetului de la Curtea de Apel Craiova, cu asentimentul procurorului general al României de atunci, Codruța Kövesi. 
În 2012, procurorul Iacobescu, a fost sancționat disciplinar de CSM. Motivul: nerespectarea confidealității lucrărilor în dosarul Bercea. Și asta, dle președinte, în timp ce oricine poate constata că, aproape zilnic, informații din dosarele aflate în lucru la DNA se scurg spre anumite ziare.
Un CSM care ajunge la remarcabila conclzie că: Afirmațiile lui Eugen Iacobescu... au un caracter speculativ, neexistând nici un dubiu, dincolo de orice dubiu, că actul de justiție ar fi fost influențat de factorul politic.
În 2013 același CSM, în frunte cu procuroarea Oana Schmidt Hăineală, decide pensionarea lui.
În iunie 2014, după 3 ani cu dosarul zăvorât în sertarul uitării, prin apariția unor dovezi irefutabile, afirmațiile procurorului Iacobescu erau evident confirmate. Fapt care nu permite decât concluzia că scopul intervenției celor două procuroare amintite, Ponea și Kövesi, a fost blocarea investigațiilor dlui Iacobescu,  protecția interlopului, dar mai ales a actorilor politici și din justiție care îl ocroteau.
Există o altă justificare a îngropării dosarului întocmit de dl Iacobescu, cu probele sale explozive?
Una din aceste probe fiind un carnet al lui Bercea cu sumele și numele celor unși de el?
În 2014, dl judecător Horațiu Dumbravă a cerut, corect, investigarea modului în care Bercea Mondial a fost gratificat de-a lungul timpului, de procurori, cu peste 100 de NUP-uri.!!??
Ne-am fi așteptat ca dl judecător să fie interesat și pentru care motiv zace, de atâția ani, partea cea mai compromițătoare din dosarul dlui Iacobescu. Și mai ales unde sunt brizantele dovezi adunate de dl Iacobescu? De ce au au avut de suferit până și ofițerii de poliție care l-au ajutat în obținerea probatoriului pe procurorul Iacobescu? Cei care au avut onestitatea să declare că informațiile publice despre dosar, ale dlui Iacobescu, au fost făcute la cerea procuroarei Otilia Chirilă, de la Parchetul Tribunalului Olt?
Conform legii, instituția pe care o conduceți avea obligația să cerceteze acest caz, de o deosebită gravitate și să facă cunoscute public concluziile.  Au trecut opt luni de când adevărul procurorului Iacobescu a fost, incontestabil, dovedit, și, în această chestiune, CSM tace.
Ne simțim obligați să Vă atragem atenția că îndelungata tăcere a CSM, referitoare la această problemă, nu face decât să discrediteze instituția pe care o reprezentați și să afecteze profund imaginea justiției din România. Imagine lezată deja de seria procurorilor și a judecătorilor condamnați sau în prezent acuzați de corupție.
Nu în ultimul rând considerăm că CSM are datoria să răspundă nedumeririlor  și suspiciunilor iscate de mersul justiției, în procesul Mircea Băsescu versus Sandu Anghel, aferent celor de mai sus.
După cum se știe procurorii nu au considerat necesară o percheziție în casa lui Mircea Băsescu, pentru găsirea banilor pe care acesta, așa cum a văzut o țară întreagă, recunoscuse că i-a primit!?
Încă nu am aflat dacă persoana chemată să numere banii și să-i confirme lui Mircea Băsescu că nu sunt falși, a fost audiată?
Deși în înregistrările amintite apărea constant și numele președintelui Băsescu, procurorii nu l-au deranjat cu nici o întrebare!?
Judecătorii constănțeni au considerat că fratele președintelui poate fi eliberat din detenție și lăsat să stea acasă!? În schimb aproape întreaga familie a lui Sandu Anghel (Bercea Mondial) este în închisoare.
Nu credeți domnule președinte că românii ar putea cocluziona, confruntați cu atâtea ciudățenii, a se afla în fața unor acte perverse de intimidare și presiune ale justiției independente, asupra familiei Anghel, pentru a o determina să cedeze și să-și retragă acuzațiile?
Prin prezenta scrisoare deschisă Vă aducem la cunoștință că, dacă până la 1 martie 2015, CSM nu va comunica întregii națiuni ce a întreprins și la ce concluzii a ajuns vizavi de cele de mai sus, ne vom simți îndreptățiți să aducem la cunoștință opiniei publice din Germania, modul în care funcționează justiția română și cum se veghează la integritatea ei, în România.
Sperăm, dle președinte, că veți privi cu bunăvoință solicitările noastre, redându-ne încrederea în justiție și încurajându-ne astfel repatrierea.

                                                            Cu îndrituită așteptare,
                                                               Gheorghe Olteanu
                                                                    21.01.2015

2 comentarii:

  1. Cu indrituita asteptare va aduc la cunostinta ca romanii cinstiti(de pretutindeni) nu se ocupa de problemele marilor hoti, de problemele celor certati cu legea ! Ei muncesc de dimineata devreme si pana seara tarziu ca sa-si asigure un nivel decent de viata si sa plateasca taxe inrobitoare*ma refer la cei din Romania). De aceea a fi partizanul unor hoti indiferent de culoarea politica a acestora, e un lucru de neinteles !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deținătorule adevărului absolut,iluminează-ți fața și nu posta din întunericul iadului, că nu te crede nimeni!

      Ștergere