marți, 1 martie 2016

America-DA, Romania-NU

In "Cotidianul" (http://www.cotidianul.ro/criza-refugiatilor-este-mondiala-277077/) apare o stire in care este citat Secretarul de Stat american, John Kerry care, pentru prima data, remarca/recunoaste ca criza refugiatilor este de ordin mondial nu doar regional/european.
Pe 9 Septembrie 2015, publicam pe blogul "Diaspora si Reintregirea", articolul "Solidaritatea Globală" in cadrul ciclului "INVAZIA" (https://mipopescu.wordpress.com/13-invazia/). L-am retransmis si unor personalitati politice din Romania, dar si americane.
Vad ca romanii, de la presedinte la europarlamentari, presedinti de partid, Senat, Camera Deputatilor se ascund si tac ca pestii, in timp ce americanii reactioneaza, fie influentati de unele sesizari primite (ca cea din articolul respectiv), fie ca urmare a propriilor analize (cam intarziate). Si este vorba de o problema care afecteaza Romania si Europa mai mult decat America.
Sigur, la partide, toti tac daca nu li se face un semn din varful piramidei politice locale, sau, mai rau, a piramidei bruxelleze.
Iar la nivelul Administratiei Statului, functionarimea de toate rangurile de la consilieri prezidentiali, ministri sau consilieri de stat isi pastreaza poziile cu dintii nefacand nimic si mai ales neavand nicio opinie.

Fiecare poate trage concluziile care-i convin.

Mircea POPESCU
m.popescu@sbcglobal.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu