marți, 20 iunie 2017

Este nevoie de o implicare serioasa si din partea organizatiilor diasporei pentru sprijinirea actiunilor in vederea promovarii Centenarului Unirii

Prieteni,

In perioada 10-16 Iulie 2017 voi participa in Canada, la a 50-a editie a Saptamanii Culturii Romanesti de la Campul Romanesc.

Cu aceasta ocazie, intentionez sa promovez, daca programul oficial al acestei prestigioase manifestari permite, intiativele pe care le-am propus deja in numele CMR, in materialul "Romania sub atac" (https://wordpress.com/page/mipopescu.wordpress.com/5338 ).
Am primit semnale din partea Miscarii Actiunea 2012 ca este nevoie de o implicare serioasa si din partea organizatiilor diasporei pentru sprijinirea actiunilor in vederea promovarii Centenarului Unirii.

Daca circumstantele sunt favorabile, ar fi utila redactarea unui document comun de catre participanti, care sa fie apoi propus si altor organizatii romanesti din tara si din diaspora, prin care sa se ceara actiuni hotarate din partea institutiilor statului roman pentru pregatirea serioasa si promovarea Centenarului Unirii pe plan intern si extern.

Un asemenea document este cu atat mai important cu cat asistam in aceste zile la presiuni din partea organizatiei UDMR pentru promovarea unei agende de masuri in favoarea minoritatii maghiare din Romania, concomitent cu intensificarea actiunilor revizioniste "Trianon-100" de catre Budapesta.

Mircea Popescu
19 Iunie 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu