vineri, 24 iunie 2016

Cum se vede în străinătate votul care nu permite urmărirea penală a lui Titus Corlăţean

Astazi, am trimis urmatoarea pozitie fata de articolulul ”Cum se vede în străinătate votul care nu permite urmărirea penală a lui Titus Corlăţean”
(http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Cum+se+vede+in+strainatate+votul+care+nu+permite+urmarirea+penal ), aparut in varianta On-line a ”Digi24”

Dincolo de particularitatea situatiei prezentate de articol, am dorit sa atrag atentia asupra aspectelor care tin de manipularea diasporei, dar si a populatiei din tara, concomitent cu lipsa de interes atat a mass-mediei cat mai ales a clasei politice si a institutiilor statului roman fata de preocuparile si implicarile cu adevarat serioase ale romanilor din diaspora.
Acestea nefiind popularizate corect, parerea romanilor din tara este total distorsionata, creind o stare de instrainare accentuata intre cele doua segmente ale natiunii romane.

Mircea Popescu
TelȘ 076-054-2833
 23 Iunie 2016

===========
Constat ca se incearca prin toate mijloacele discreditarea romanilor din diaspora. In diversele articole-maculatura care apar cu titluri de o schioapa, cei din diapora sunt prezentati fie ca mari sustinatori ai puterii din Romania oricare ar fi aceasta, ori ca persoane in cautare permanenta de ajutor din partea statului roman, ori ca ”justitiari” pentru sustinerea unei anumite ”dreptati”.
Critic aceasta situatie deoarece, ca ”diasporez” cu vechime, cunosc mult mai bine situatia comunitatilor de romani decat o cunosc cei aparuti in ultimii ani care sunt de cele mai multe ori manipulati, fie direct, fie prin propaganda.
De exemplu, cati dintre cei care considera ”o rusine”, dreptul parlamentar de a hotara ce masuri sa adopte, isi amintesc ca dupa alegerile din 2004, s-a modificat Legea Electorala astfel incat sectiile electorale din afara granitelor sa nu mai fie organizate in centrele romanesti sau pe langa locasurile de cult, ci doar in cadrul misiunilor diplomatice?
Daca ar fi existat sectii de votare in diverse alte locuri decat cele ale consulatelor sau altor misiuni diplomatice si ar fi iesit Ponta, oare Titus Corlatean nu ar fi fost invinuit ca ”l-a favorizat” pe candidatul PSD prin incalcarea Legii?

Afara de cativa activisti-arivisti care doar critica situatia din Romania ”asa cum trebuie”, ca sa intre in gratiile unora sau altora dintre cei din tara care au painea si cutitul, exista un mare numar de romani care trimit propuneri concrete si serioase pentru solutionari ale diverselor probleme care framanta societatea romaneasca.
Dar, acestea nu apar nici in mass-media interesata doar de scandal, nici nu sunt luate in consideratie de organismele statului carora le sunt adresate pentru analiza si decizie.
Si, in acest fel, romanii din tara sunt ”asmutiti” pur si simplu impotriva ”romanilor-straini” printr-o politica de dezbinare a intregii societati romanesti.
De aceea, pot afirma cu tarie ca o astfel de atitudine conjugata a mass-mediei si a functionarimii statului roman pentru minimalizarea si ignorarea aportului pozitiv al diasporei este o politica care contribuie la izolarea si dezbinarea natiunii romane, este o politica a tradarii intereselor nationale.

Mircea Popescu
(http://mipopescu.wordpress.com)

10 comentarii:

 1. Si totusi "Cum se vede în străinătate votul care nu permite urmărirea penală a lui Titus Corlăţean " din spusele acestui mipopu ?

  RăspundețiȘtergere
 2. Diaspora sa ramina ceea ce este !
  Adica ''diaspora'' si atit !!!
  Nu ne intereseaza ce vrea, ce crede, ce gindeste etc. ''diaspora'' PRIVIND POLITICA INTERNA SI EXTERNA A ROMANIEI, DE UNDE ''DIASPORA'' A ALES SA PLECE.
  Nu ne poate obliga NIMENI sa iubim ''diaspora''(exceptie cind are membrii proveniti din propriile noastre familii), sau sa tinem seama de toate elucubratiile ei, numai fiindca a ales sa ne intoarca sparele si sa presteze pentru altii, in timp ce Tara a ramas pustiita, Tara care i-a invatat carte GRATIS !
  Asadar, cei care vor sa aiba dreptul legitim de a se implica, in orice fel LEGAL in viata Tarii, sa revina acasa.
  Ceilalti sint straini si trebuie sa ne slabeasca !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Anonim26 iunie 2016, 15:19
   Ori esti partas la propaganda antiromaneasca, ori esti depasit de vremuri! Cu infime exceptii, diaspora romaneasca este formata din cei mai capabili si cei mai activi romani. Majoritatea acestora cunosc chiar mai bine situatia sociala si politica din tara decat romanii ramasi acasa, isi iubesc tara la fel de mult si nu au alt ideal mai puternic decat acela de a se intoarce candva acasa, pentru a-si valorifica in Romania cunostintele si deprinderile dobandite in strainatate.

   Ștergere
  2. Plutesti colonele !!!
   Sau vorbesti la ordin !!!

   Ștergere
  3. Cam tarziu, deoarece abia m-am intors din Romania unde am "pompat", practic in economia romaneasca, niste parale castigate aiurea prin lume si pe care altfel tara nu le-ar fi vazut, incerc sa va inteleg paraponul pe care-l aveti impotriva "diasporei". Deci, ceva roade atat de tare? Faptul ca diaspora injecteaza in Romania cca. 5 miliarde de euro anual? Doar sunt bani pentru care tara nu face nimic decat sa-i introduca in circuitul financiar. In plus, cei care trimit acesti bani nu consuma nimic din resursele tarii. Banuiesc eu cam ce va roade, faptul ca, dupa cum afirma media inregimentata unei anume propagande, diaspora ar fi cea care i-a "inscaunat" pe presedintii Romaniei. Nu-i asa? Dar oare credeti ca toti cei cca. 300.000 de votanti romani din strainatate au votat la unison un singur candidat? Pe de alta parte considerand prin absurd ca asa a fost, oare 300.000 reprezinta 10% din plusul de voturi cu care a castigat, de exemplu, Iohannis? Acum, daca vorbim de politica interna sau externa, cum ar putea diaspora sa se implice? Prin vorbe, ca doar la asta se poate reduce rolul politic. Sau sunteti si impotriva libertatii de exprimare? Uite, va rog eu sa faceti un exercitiu si sa cititi cateva articole de pe blogul meu (http://mipopescu.wordpress.com) care, recunosc, se refera in proportie de 100% la situatia din spatiul romanesc (Romania si provincia sa istorica, Basarabia). Sunt curios daca veti gasi ceva acolo care sa atenteze la interesele nationale ale Romaniei. Oare niciuna dintre solutiile propunese nu merita analizata de factorii decidenti? Desi, dupa cum va vad de pornit sunt sigur ca veti sterge cu mine pe jos :-)

   Ștergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 4. Cine încearcă să vorbească despre Diaspora Românească fără să-i cunoască existența „pe viu”, adică locul unde aceasta își duce viața de zi cu zi, unde muncește cu adevărat și nu este certată cu dorul de Țară acela este ca tipul care spune ceva despre Basarabia fără să-i fi călcat drumurile, fără să fi vizitat Cetatea Soroca, Mănăstirea Căpriana, orașul subteran de la Cricova etc. Sau fără să-i fi văzut și auzit oamenii harnici.. E ca și cum ai vorbi despre o carte pe care nu ai citit-o - gest cel puțin straniu din partea unui om normal.

  RăspundețiȘtergere
 5. Sunt pe deplin indreptatiti sa isi exprime parerea, totusi sunt romani.

  RăspundețiȘtergere